ISTANBUL – 1.MAJ

  • Destinacija:
  • Trajanje: 180 dana
  • Cijena: 6€

 

PRVOMAJSKI PRAZNICI 2020
🇹🇷 I S T A N B U L 🇹🇷
6 DANA – 🚌; POLAZAK: 29.04.2020.
CIJENA ARANŽMANA: 180€

 

 

ISTANBUL – Grad cara Konstantina, prijestonica careva Istočnog Rimskog carstva i centar velike Turske imperije danas broji preko 15 miliona stanovnika i svrstava se u najveće gradove svijeta. Jedinstven grad jer se prostire na dva kontinenta. Svjedok je svih važnih istorijskih epoha i imperija koje su gradu ostavile svoje pečate. Sve vojske (persijske, grčke, rimske, otomanske, krstaške…) prošle su ovim gradom. Na čuvenom Bosforu, Istanbul danas predstavlja spoj Orijenta i Evrope, savremenog i tradicionalnog, poznatog i misterioznog… 

1.dan – 29.04.2020. PODGORICASastanak putnika ispred Hrama u 10:00h. Polazak autobusa  u 10:15h. Putovanje preko Albanije i Grčke, sa kraćim pauzama, udobnim autobusom visoke turističke klase… Noćna vožnja.

2.dan – 30.04.2020. ISTANBUL Dolazak u Tursku, zemlju sa najvećim privrednim rastom na svijetu. Odlazak autobusom na panoramsko razgledanje grada, jedinog koji se prostire na dva kontinenta. Antički hipodrom – Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana… Smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

3.dan – 01.05.2020. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan ili fakultativni obilazak sa lokalnim vodičem: PLAVE DŽAMIJE (džamija Sultana Ahmeda), AJA SOFIJE (sada pretvorena u muzej, nastala u IV vijeku kao crkva. Ovo velelepno zdanje vjekovima je važilo za najveću crkvu na svijetu. Sa dolaskom Turaka, u XV vijeku postaje džamija), TOPKAPI DVORACA (dvor Turskih sultana od XV do XIX vijeka). Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan- 02.05.2020. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet KRSTARENJE BOSFOROM –fantastično krstarenje najopjevanijim moreuzom na svijetu. Slijedi obilazak VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjediste Vaseljenske patrijaršije i Vaseljenskog patrijaha od 1600 godine, nalazi se u crkvi Sv.Đorđa, gdje se čuvaju brojne relikvije, a najznačajnija je trećina stuba na kome je bio razapet Isus. Slobodno vrijeme za individualne obilaske i šoping. Uveče po želji grupe mogućnost fakultativnog odlaska u restoran na večeru sa folklornim programom I trbušnim plesom.  Noćenje.

5.dan- 03.05.2020. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan za individualne aktinosti, posjete muzejima i šoping, ili fakultativni izlet obilazak palate DOLMBAHŠE (raskošan dvorac u evropskom stilu sa haremom), gdje je poslednje dane života proveo i otac turske nacije Kemal Ataturk. Slobodno vrijeme za setnju I šoping (preporucujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su  Akmerkez, Kanyon, Istanbul Forum Marmara, Dževahir koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evrop. Sastanak putnika u 17:00h i polazak ka Crnoj Gori. Noćna voznja sa pauzama…

6.dan – 04.05.2020. PODGORICA Dolazak na parking ispred Hrama, kraj putovanja.

 

 

Cijena aranžmana obuhvata :

  1. prevoz autobusima više turističke klase na navedenim relacijama
  2. hotelski smještaj u Istanbulu, Hotel 3*  (3 noćenja sa doručkom)
  3. obilasci prema programu – turističko vođstvo puta – organizacione i druge troškove

 

Cijena aranžmana NE obuhvata : 

  1. individualne troškove i fakultativne izlete,
  2. međunarodno zdravstveno osiguranje 10 € po osobi.

 

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU! Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu