HIT PROLJEĆA * * M A L T A * * SIGURAN POLAZAK: 29.04.2017.

 • Destinacija:
 • Trajanje: 5 dana
 • Polazak: 29/04/2017
 • Dolazak: 03/05/2017
 • Cijena: 485€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]


 SIGURAN POLAZAK

HIT PROLJEĆA

* * M A L T A * * 

LA VALETA – MDINA – VICTORIA – GOZO – ST JULIANS…

5 DANA – AVIONOM, ČARTER LET IZ DUBROVNIKA

POLAZAK: 29.04.2017.

CIJENA ARANŽMANA: 485€ sa svim taxama

 

Sunčana država na ostrvima, u srcu Mediterana, svojom burnom istorijom, znamenitim posjetiocima, osvajačima, mitskim junacima, vitezovima,  savremena, moderna, atraktivna, danas je vrlo privlačna destinacija koju Vam preporučujemo da osvojite…

malta 10411962_743227912462408_271644784551487821_n

1.dan 29.04.2017.g. PODGORICA – DUBROVNIK – LA VALETA 
Sastanak putnika na parkingu kod hrama Hristovog vaskrsenja. Polazak ka aerodromu Ćilipi. Polijetanje aviona za Maltu. Po dolasku na aerodrom u La Valeti odlazak do hotela. Smještaj u hotel u turističkom naselju St. Julian’s. Slobodno vrijeme predviđeno za odmor i šetnju. U neposrednoj blizini hotela nalaze se odlični kafići, noćni klubovi i izvanredni restorani. Ovaj deo Malte karakteriše vrlo živa mediteranska atmosfera i nadaleko čuveni sjajan noćni provo. Noćenje.

2.dan 30.04.2017. LA VALETA
Doručak. Slijedi obilazak glavnog grada, koji su osnovali Malteški vitezovi Svetog Jovana, a koji će Vas ostaviti bez daha. Obilazak započinjemo odlaskom do nekadašnjeg odbrambenog bedema La Valete, a danas parka Baraka, odakle se pruža najljepši pogled na najveću prirodnu luku Malte i tri istorijska poluostrva. Nakon foto pauze i priče o velikoj opsadi Malte 1565. Godine, Prolazimo pored Auberge de Castille, preliljepe barokne palate, nekada sedište vitezova Kastilje, a danas sjedište premijera Malte. Šetamo između romantičnih palata i stižemo do trga Kraljevskog pozorišta i centralnog šetališta ulice Republike. Centralnom šetališnom ulicom prolazimo kraj niza istorijskih spomenika, pored Ko-katedrale posvećene Svetom Jovanu, u kojoj se nekada nalazila ikona Filermosa, a koja i dalje ima svoj oltar (preporučujemo ulazak u unutrašnjost Ko-katedrale, po mnogima jedan od najljepših enterijera na svijetu), a za kraj šetnje prolazimo pored biblioteke, gde se nalazi čuveni Caffe Cordina, sve do Trga Svetog Đorđa gde se danas nalazi palata Predsednika Malte i muzej oružja. Slobodno vrijeme za ispijanje kafe, šetnju po prelijepom gradu iz XVI vijeka, ulazak u neki od mnogobrojnih muzeja ili crkvi. Nastavak obilaska Malte odlaskom do Slijeme. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom prelijepom gardu, sa predivnim šetališnim zonama ili fakultativni odlazak na dvočasovno krstarenje po čuvenoj luci Malte, koja je jedna od najvećih i najljepših na Mediteranu… Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan 01.05.2017. GOZO
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak do egzotičnog zelenog ostrva – Gozo, omiljenog izletišta maltežana. Krstarenje i posjeta ostrvu, koje je po Homerovoj Odiseji bilo dom nimfe Kalipso, sa očuvanim prirodnim i istorijskim znamenitostima. U okviru izleta predvidjena je i posjeta glavnom gradu ostrva – Victoria, sa prelijepom katedralom i zidinama Citadele, sa koje se pruža nevjerovatan pogled na čitavo ostrvo… odlazak do romantičnog zaliva gde je predviđeno slobodno vrijeme za ručak. Za kraj ostavljamo odlazak do geološkog čudesnog predjela, gde su se snimali mnogi filmovi, koje će vas ostaviti bez daha. Povratak u hotel u poslijepodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan 02.05.2017. VITORIOSA-MOSTA-MDINA-MARSAXLOK
Doručak. Slobodan dan ili cjelodnevni fakultativni obilazak ostrva. Obilazak započinjemo posjetom Vitoriosi, jednom od tri istorijska grada gdje su malteški vitezovi imali svoje lođe i crkve, prije izgradnje La Valete polovinom XVI vijeka. Šetnja pravim lavirintom uskih ulica, koje nas vraćaju u slavnu istoriju grada. Izlet nastavljamo vožnjom do Moste, gde posjećujemo Crkvu sa trećom najvećom kupolom na svijetu, u koju je tokom bombardovanja ostrva u II svjetskom ratu, moćnu kupolu probila bomba  nemačkog bombardera i divnim čudom nije eksplodirala. Kraća vožnja do srednjovekovnog grada Mdina – „Gradu tištine“ u kojoj živi još svega 300 aristokratskih porodica, potomaka malteških vitezova. Za kraj obilaska predviđen je odlazak do slikovitog ribarskog mjesta Marsaxlok, slobodno vrijeme. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan 03.05.2017 LA VALETA – PODGORICA  
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, obilaske i šoping po želji grupe. Poslijepodnevni odlazak na aerodrom. Večernji let za Dubrovnik. Dolazak u Podgoricu oko 23.30h.

malta Untitled25_31

Cijena uključuje:

 • 4 noćenja sa doručkom u be.Hotel Malta 4* u 1/2 i 1/3 sobama
 • obilazak La Valete i transferi na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • autobuski transferí do aerodroma Ćilipi
 • avio prevoz na relaciji Dubrovnik – Malta – Dubrovnik
 • usluge vodiča i obavezno međunarodno osiguranje
 • prtljag do 15 kg + ručni prtljag do 8 kg

Cijena ne uključuje:

 • fakultativne izlete, doplata za jednokrevetnu sobu 140€.

Be.Hotel Malta 4* je hotel sa odličnom lokacijom. Nalazi se u tržnom centru na najboljoj lokaciji u turističkom naselju St. Julian’s, na 100 metara od plaže. Okružen je kafeima, restoranima, buticima, i najboljim mjestima za noćni provod. Sobe su velike, vrlo čiste i uredne. Hotel ima otvoreni bazen na krovu. Doručak se služi po pricipu švedskog stola. www.behotelmalta.com

KORISNE INFORMACIJE

 • Lokalno vrijeme je isto u odnosu na vrijeme u Crnoj Gori.
 • Agencija zadržava pravo izmejene redosleda izleta
 • Za realizaciju svakog fakultativnog izleta potrebno je 20 učesnika.
 • Novac- €. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i MasterCard.
 • Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.
 • Telefon. Mreže 069, 068 I 067 imaju roming. Pozivni broj za MALTU je +356
 • Malta je posebno iskustvo jer upoznaćete se sa fantastično organizovanom zemljom gdje na 316 km2 živi 420 hiljada ljudi, imaju sjajan standard (25 000$) iako nemaju nikakve privredne resurse, ni vodu, ni rude, ni naftu,..
 • Ostrva Malta, Gozo i Komino čine Malteški arhipelag koji se nalazi u Sredozemnom moru. Zbog specifičnog geografskog položaja kulturno nasleđe je spoj mnogih kultura koje su vjekovima bile u dodiru sa Maltom. Direktan kontakt sa uzbudljuvim pričama njene istorije imaćete u glavnom gradu Valeta. Šarmiraće vas marina i šarolika arhitektura nastala kao rezultat različitih stilova, a na kraju jedan sklad i harmonija u kojoj ćete uživati svakog dana. Prestonica Malte, stara 420 godina, dobila je ime po velikom majstoru Jean Paris De La Vallette. Valeta je šarmantna i zavodljiva.
 • Malta2 (1)
 • ZANIMLJIVOSTI vezane za Maltu:
 1. Valeta je prestonica Malte i mjesto na svetu sa najvećim brojem istorijskih spomenika po kvadratnom kilometru, prema podacima UNESCO.2. U pećini Kalipso na Malti Homer je navodno napisao Odiseju. Iako pećina nije ništa posebno, vrijedi je posjetiti zbog prelijepe okoline.3. Republiku Maltu čine nekoliko ostrva, od čega su samo tri naseljena – Gozo, Komino i Malta.4. Zvanični jezici su engleski i malteški.5. S obzirom da je Britanija dugo vladala Maltom, neki običaji koje je ustanovilo Ujedinjeno Kraljevstvo zadržali su se i danas. Tako se i dalje u ovoj zemlji vozi lijevom stranom.6.Malta je naseljena gotovo oduvek! Ovde postoje tragovi civilizacija još iz 6. veka prije nove ere.7. Mnogi holivudski hitovi snimani su ovdje: “Gladijator”, “Troja”, “Popaj”, “Kapetan Fillips”…8. Većina mladih na Malti žive s roditeljima sve dok ne uđu u brak.
 2. Malta ima stalne vazduhoplovne veze s čak 69 gradova uprkos svojoj skromnoj površini.

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja turističke Agencije GALLILEO

T.A. GALLILEO

tel. 067  062 888

[email protected]

Pratite nas:

Pretraga putovanja

Sve destinacije
Vrste prevoza

Mi na Facebooku

Podijeli ovu ponudu