HIT PONUDA – LJETO 2018 LUTRAKI & ATINA & PELOPONEZ

  • Destinacija:
  • Trajanje: 10 dana
  • Polazak: 03/08/2018
  • Dolazak: 12/08/2018
  • Cijena: 235€

HIT PONUDA – LJETO 2018

LUTRAKI & ATINA & PELOPONEZ

(PREVOZ, 7 NOĆENJA SA DORUČKOM, VODIČ )

TERMIN: 03.08 – 12.08.2018.

Cijena aranžmana 235,00 €

 

Kristalno čisto more, planina prekrivena borovinom i zelenilom koje doseže do same morske obale idealna je za odmor i uživanje. Za one koji vole more, mnogo je skrivenih plaža do kojih se moze doći brodom. Za one koji uživaju u planini, planinski lanac Geranie, pravi je za romantične šetnje. Lutraki je idealno mjesto odakle možete poći u obilazak najznačajnijih arheoloških znamenitosti Grčke, kao što su antički Korint, Delfi, Mikena, Epidaurus, Olimpia ili Akropolj u Atini. Tu su i antički hramovi i vizantijske crkve nedaleko od grada, Heraion na preijlepom jezeru Vouliagmeni i manastiri na Geraniji. Šta god da izaberete u Lutrakiju Vam nikada neće biti dosadno. Lutraki je grad pun živosti i odmor proveden ovdje je nezaboravan i izvanredan i za djecu i za odrasle. Lutraki, mjesto pod suncem, osjetite svim svojim čulima, danju i noću. Otvorite oči i udahnite duboko. Mnogo je toga što možete vidjeti, uraditi i u čemu možete uživati.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN/PODGORICA-LUTRAKI/
Polazak ispred hotela City-a u večernjim satima. Vožnja preko Albanije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora grupe, noćna vožnja do Grčke…

2.DAN/LUTRAKI/
Dolazak u Lutraki u popodnevnim satima. Smještaj u hotel oko 14:00h. Nakon kraćeg odmora zajednički odlazak na gradsku plažu. Slobodno vrijeme za kupanje. Info sastanak grupe sa vodičem u 19:00h. Kolektivni odlazak u večernju šetnju Lutrakijem. Noćenje.

3 DAN / NEDJELJA / ATINA – AKROPOLJ – GLIFADA /

Doručak. Slobodan dan za odmor u Lutrakiju ili fakultativni odlazak grupe u razgledanje Atine: trg Omonija, trg Sintagma, Parlament sa smejnom straže, Akademija nauka, Olimpijski stadion, Dionizijev hram, Hadrijanova kapija… Nakon toga odlazak šetnjom do Akropolja (individualni ulazak). Nakon obilaska Akropolja slobodno vrijeme za individualni razgled u ulici “Ermou” (šoping i pješačkoj zoni). U popodnevnim satima polazak autobusa do Glifade i slobodno vrijeme za kupanje u beach baru “Bolivar”. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4.DAN /PONEDJELJAK / PLAŽA VOULIAGMENI – HERIN HRAM 

Doručak. Slobodan dan za odmor u Lutrakiju ili mogućnost fakultativnog odlaska do Plaže Vouliagmeni jezero, uz posjetu svetionika i Herinog hrama. Čuveni svetionik je jedna od prelijepih tačaka koja je poznata uglavnom lokalcima. Sa njega se pruža predivan pogled na cijeli Korintski zaliv. U blizini se opet vraćamo u neka antička vremena i dolazimo do ostataka Herinog hrama koji svjedoče o slavnoj istoriji koja je ostavila svoj trag na ovim prostorima. Hram se nalazi na samoj obali Jonskog mora i ovde je sjajna prilika za prvo kupanje na ovom izletu. Naša priča se nastavlja odlaskom do preliepe lagune gdje se i nalazi Vouliagmeni jezero – jedno od najvećih turističkih atrakcija ove regije. Plaža je pješčana i idealna za uživanje, a na samoj plaži nalaze se i brojni barovi i restorani. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN / PELOPONEZ (Epidaurus, Mikena, Nafpilion) 

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni cjelodnevni izlet za Peloponez. Vožnja do Epidaurusa (svetilište boga Asklepija), obilazak antičkog pozorišta iz IV vijeka p.n.e, čuvenog po svojoj akustičnosti. Nastavak putovanja do Nafpliona – jedan od najljepših gradova Peloponeza, poznat i kao grad tri tvrđave (srednjovjekovna tvrđava “Palamidi “, drevna tvrđava “Akronavplia”, otomanska “Bourtzi”). Pješačko razgledanje centra grada i slobodno vrijeme za kraći odmor. Nastavak putovanja i dolazak u Mikenu. Kraći odmor uz obilazak Mikene sa razgledanjem čuvenih Lavljih vrata, grobnica, Artrejeve riznice, ostataka kiklopskih zidina. Povratak u Lutraki u poslijepodnevnim časovima. Noćenje.

6.DAN / KORINTSKI KANAL – VINARIJA – PLAŽA XILOCASRTO/

Doručak. Slobodan dan za odmor u Lutrakiju ili mogućnost fakultativnog odlaska do vinarije i plaže Xilocastro. Odlazak grupe do Korinintskog kanala, pauza za slikanje. Nakon toga nastavak puta do vinarije u području Nemea. Posjeta vinariji uz degustaciju vina. Nastavak putovana do plaže Xilocastro. Prelijepa pješčana plaža sa tirkizno plavim i kristalno čistim morem probudiće u Vama želju da što duže ostanete na ovom mjestu. Ovo mjesto je ujedno i poznata turistička destinacija sa raznovrsnim sadržajem… Poslijepodnevni povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN /RT SUNION – GRČKO VEČE – ATINA NOĆU /

Doručak. Slobodno prijepodne za individualne aktivnosti, odmor i kupanje na gradskoj plaži u Lutrakiju. Oko 17:00h fakultativni odlazak ka rtu Sunion, koji se nalazi južno od Atine. Uživanje u najljepšem zalasku sunca u cijeloj Grčkoj. Po zalasku sunca odlazak do Atine. Po dolasku noćnja šetnja i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog odlaska na “Grčko veče” u nekoj od taverni sa konzumacijom vina i grčke hrane. Ljubaznost osoblja, meni, tradicionalna grčka muzika i igra su garant dobrog provoda. Povratak u Lutraki u ranim jutarnjim satima. Noćenje.

8.DAN / PLAŽA /

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak do plažnog bara Remezzo d’a. Noćenje.

9.DAN / SUBOTA / LUTRAKI – PODGORICA /

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme do polaska ka Podgorici. Vožnja prema Podgorici preko Patre, Janjine, Kakavije. Noćna vožnja sa pauzama po potrebi grupe.

10.DAN / NEDELJA / PODGORICA /

Dolazak u Podgoricu u jutarnjim časovima. Kraj programa !

U CIJENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

– Prevoz udobnim autobusom turističke klase na pomenutoj relaciji prema programu

– Usluga sedam noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* (lokalna kategorizacija) u Lutrakiju – www.kosmopolit.gr

– Usluga vodiča i pratioca grupe

– Organizacioni toškovi

U CIJENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

– međunarodno zdravstveno osiguranje (10 €)

– lokalna turistička taksa

– Fakultativni izleti

– Troškovi ulaznica, individualni troškovi, room service

 

ŠTA VIDJETI U LUTRAKIJU?

Fakultativni izleti su po izuzetno povoljnim cijenama dostupni za sve turiste putem naše turističke agencije, i to:

* Posjeta Atini – Akropolju – Glifadi

* Najljepše plaže

* Peloponez

* Atina noću

* Grčko veče

Atina i Akropolj vjerovatno nisu bili nikad bliže, pa je ljetovanje u Lutrakiju prava prilika da posetite Atinu, sjedište antičke istorije i filozofske misli. Uz panoramsko razgledanje grada koje podrazumijeva da će se usput vidjeti Trg Omonija, Trg Sintagma, grčki Parlament, straža Evzona, Zevsov hram, Hadrijanova vrata i druge kulturno istorijske znamenitosti Atine, podrazumijeva se i posjeta Akropolju, najvišoj tački Atine, uz mnoštvo kulturnih spomenika za čiji je nastanak zadužena Periklova vladavina koja se još naziva i zlatno doba Atine (460. – 429. godine p.n.e.). A kao i uvijek, duša grada se osjeti kroz noćni obilazak, karakterističnu hranu nekog mjesta, i možda neki osvežavajuci koktel, pa ne smijete propustiti priliku da pojedete neki grčki delišes, ali i da osjetite noćni život Atine u nekom od brojnih klubova i barova.

Peloponez je bio poprište burne istorije u antičkoj Grčkoj, pa su po njemu nazvani i čuveni Peloponeski ratovi, te budite sigurni da kroz obilazak Peloponeza možete otkriti mnogo toga novog, ali i po prvi put vidjeti neke sasvim nevjerovatne prizore. Samim prelaskom Korintskog kanala, spremite se na oduševljenje uz poznato antičko pozorište, Epidaurus, zatim ostatke Mikene sa Lavljom kapijom, čuvenog kralja Agamemnona koji je podigao Grčku na noge i pošao u Trojanski rat. Tu je i Atrejeva riznica i stara grčka prestonica, Nafplion, a sve je to pažljivo uklopljeno i uračunato u cijenu fakultativnog izleta koji može predstavljati pravi izbor za malu pauzu od morske vode. Međutim da ne biste previše odmarali od kupanja, vodimo vas na najlepše plaže Peloponeza, plaža Pounta i plaža Melisi.

U večernjim satima fakultativni odlazak na Grčko vece (večera sa pićem + muzičko-folkorni program).

 

POPUSTI ZA DJECU:     0 – 2godine — Besplatno na ležaju sa roditeljima

2 – 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30%, 2. dijete 20% )

* Napomena:  Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

MOLIMO PUTNIKE DA PROVJERE DATUM ISTICANJA PASOSA!

 

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu