Grupni aranzman-BARSELONA – avionom 22.09.-26.09.2018. Cijena: 545  €

  • Destinacija:
  • Trajanje: 5 dana
  • Polazak: 22/09/2018
  • Dolazak: 26/09/2018
  • Cijena: 545€

ŠPANIJA

BARSELONA

 5  dana (4 noćenja) – avionom Norvegian  airlines

22.09.-26.09.2018.

Cijena: 545  €

 

Barselona je jedan od onih gradova “za svačiji ukus”, u najpozitivnijem smislu. Prelijepa, kosmopolitska i modernistička, ima toliko toga da ponudi, pa je glavni grad pokrajine Katalonije vjerovatno i zbog toga – turistički najposjećeniji grad u zemlji. Od uličnih svirača i akrobata, jednog od najboljih mjesta za tapas (meze) u Španiji, fenomenalne šarene pijace, Zoo vrta i još zanimljivijeg Akvarijuma, čudesnih muzeja, pa sve do srednjovjekovnog gradskog jezgra i interesantnih zgrada iz perioda umjetničkog pravca modernizma, koje se božanstveno uklapaju u čitavu sliku grada. Prošetajte ulicama grada u koji je svoj originalni pečat utkao Antoni Gaudi. Divite se samo nekim od njegovih remek-djela gdje ćete imati utisak kao da ste zalutali u bajci…

Program putovanja:

22.09. PODGORICA–DUBROVNIK – BARSELONA
Transfer od Podgorice do Dubrovnika. Polijetanje sa Dubrovačkog  aerodroma u 09:45  h.  Nakon slijetanja  panoramski razgled grada sa stručnim vodičem : Plaza Espanya, brdo Monjuic-na kojem se nalazi Olimpiski prsten, Olimpijski stadion, vidikovac Mirador, Port Olimpic, Sagrada Familia – arhitekta Fransesk de Paula del Viljar je počeo gradnju 1882. godine. Nakon njegove smrti je radove nastavio Antonio Gaudi, tada mladi arhitekta.  Sve prvobitne planove je promijenio. Posvetio je čak 40 godina svog života tom projektu i nije ga završio ,  Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

23.09. BARSELONA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Tibidabo sa posjetom parku Ciutadela i etno selu “Pueblo Espanol”. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelijep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Cor”. Potom odlazak do parka Ciutadella. Postoji nekoliko statua u parku, a najviše se po svojoj veličini ističu ogromni kameni mamut i metalna mačka. U sjevernom uglu parka nalazi se impozantna fontana La Cascada (Kaskada), izgrađena za Univerzalnu izložbu 1888. godine. Baroknu konstrukciju dizajnirao je Žozep Fontsere i prošlo je šest godina do njenog završetka. Arhitekti je asistirao Antonio Gaudi, koji je u to vrijeme još bio student. Potom odlazak do etno sela i posjeta muzeju na otvorenom. Selo je nastalo 30ih godina XX vijeka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. Sadrži zdanja tipična za mnogobrojne španske provincije. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

24.09. BARSELONA
Doručak. Nakon doručka obilazak Barselone u pratnji stručnog vodiča: Paseo de Gracia, La Pedrera, Casa Batllo, Plaza de Catalunya i staro gradsko jezgro Gotska četvrt–Većina građevina u toj četvrti je izgrađena u srednjem vijeku, ali se u njoj može naći i ne mali broj građevina koje datiraju još iz vremena  Rimljana- Catedrala, zgrada Opštine, Plaza Real, Columbov spomenik… Posjeta Akvarijumu. Slobodno  vrijeme za individualne aktivnosti. Predlog za veče: Flamenco show. Noćenje.

25.09. FIGUERAS
Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet za Đironu i Figeras:

Vožnja autobusom  za Đironu, grad koji se nalazi na sjevero-istoku, u blizini granice sa Francuskom. Obilazak grada: šetnja starim  jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvri (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale… Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Figerasa i posjeta ekscentričnom Teatru-muzeju Salvadora Dalija. Figeras se nalazi oko 150 km sjeverno od Barselone. Muzej Salvadora Dalija smješten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umjetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. Zajednički odlazak do Magičnih fontana. Ritam Fontana  i svjetlosti prate zvuci klasične, filmske i moderne muzike, melodije iz filmova “Kum”, “Gospodar prstenova”, “Gladijator”, i neizostavna numera “Barselona” koju  izvode Fredi Merkjuri i Montserat Kabalje. Noćenje.

26.09. BARSELONA – DUBROVNIK – PODGORICA
Doručak ( lunch paket ) 4h Transfer do do aerodroma i let za Dubrovnik u 06: 35 h. Po slijetanju na Dubrovački aerodrom predviđen je transfer do Podgorice.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA
Hotel Usluga 22.09.-26.09.2018.  
Hotel 3* Noćenje sa doručkom 545  €  
Doplata za jednokrevetnu sobu 135 €  
     

Popust za treću odraslu osobu i za dijete od 2 do 11.99 godina (u sobi sa dvije odrasle osobe) je 30 eura.  Dijete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dvije odrasle osobe isto kao i treća odrasla osoba. • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

U cijenu putovanja je uračunato:

Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik -Barselona – Dubrovnik, transferi autobusom Podgorica – Dubrovnik – Podgorica, kao i  aerodrom-hotel-aerodrom, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja. Avio-takse na letu kompanije Norvegian.

Ručni prtljag 10 kg  dimenzije 55 x 40 x 25.

NAPOMENA: Za dodatni prtljag se mora prijaviti prilikom rezervacije, u suprotnom ne možemo garantovati istu cijenu za cekirani prtljag.

U cijenu putovanja nije uračunato:

Kofer do 20 kg ( 36 € ). U cijenu nisu uključeni fakultativni izleti i posjete, međunarodno putno osiguranje (4,60 €) , osiguranje od otkaza putovanja, city takse-plaćaju se na licu mjesta u hotelu.

  • Tibidabo – Ciutadella – Pueblo Espanol -50 €
  • Flamenco show 44 €
  • Girona I Figueras 65 €
  • Akvarium 20 €

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa.

 

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu