EVIA – NAJVEĆE OSTRVO EGEJA – HIT LJETOVANJE!!!

 • Destinacija:
 • Trajanje: 10 dana
 • Polazak: 27/07/2018
 • Dolazak: 05/08/2018
 • Cijena: 249€

EVIA – NAJVEĆE OSTRVO EGEJA – HIT LJETOVANJE!!!
HALKIDA – ATINA –  “GRČKI SEJŠELI”

(PREVOZ, SMJEŠTAJ SA DORUČKOM U HOTELU “PALIRIA” 3* U CENTRU HALKIDE, VODIČ )

TERMIN: 27.07 – 05.08.2018.

II TERMIN: 03.08 – 12.08.2018.

Cijena : 249 €

 

Ostrvo Evia – Evia je najveće ostrvo Egejskog mora i drugo po veličini ostrvo u Grčkoj.  Bogato je arheološkim nalazištima, manastirima, tradicionalnim selima i pruža velike mogućnosti za odmor i zabavu. Duge pješčano – šljunkovite plaže, miris mora, čista prozirna voda, borove šume, maslinjaci, plantaže smokvi i pistaća čine ovo ostrvo jedinstvenim i idealnim za odmor svih starosnih dobi. Blizina glavnog grada Atine, turistima omogućava da iz mirne ostrvske atmosfere, za kratko vrijeme dospiju u žagor antičke prestonice. Osim prelijepih plaža, Evia se ponosi i termalnim izvorima. Jedna od najpoznatijih grčkih banja je Edipsos, gdje je voda temparature od 30 do 70 stepeni i izvire iz kamena na obali mora. Prirodni bazenčići sa toplom vodom i prelijepi vodopadi sa stijena u plićaku, prava su meka za starije Grke.

Grad Halkida je najveći i najznačajniji grad ostrva Evia u kome živi više od 8.000 stanovnika. Jedan je od važnijih gradova Grčke sjeverno od Atine, a ujedno spada među 5 najvećih gradova na grčkim ostrvima.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN / PETAK /
Sastanak putnika ispred hotela “City” u popodnevnim časovima. Vožnja kroz Albaniju i Grčku sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti.

2.DAN / SUBOTA /
Dolazak u Halkidu u podnevnim časovima. Smještaj u hotel. (očekivani ulazak u hotel je oko 14:00 h). Nakon odmora odlazak na plažu. U večernjim časovima odlazak na prvo upoznavanje sa mjestom našeg boravka – Halkidom. Noćenje.

3.DAN / NEDELJA / PLAŽA MESOCHORIA LIMNIONA /

Doručak. Slobodan dan ili odlazak do južnih plaža na ostrvu. Danas obilazimo jednu od Najljepših plaža na ostrvu Mesochoria Limniona Beach.  Nalazi se na jugoistoku ostrva, od Halkide udaljena 60 km. Poslepodnevni povratak u Halkidu. Slobodno vrijeme. Noćenje..

4.DAN / PONEDELJAK / EDIPSOS – PLAŽA AGIOS NIKOLAOS /

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak do Edipsosa, banje sa termomineralnim izvorima. Putovanje preko zivopisnih planinskih predjela. Obilazak Edipsosa u pratnji vodiča. Posjeta termonineralnim izvorima.  Odlazak na jednu od najljepsih plaza na Eviji, Agios Nikolaos.  Slobodnoi vrijeme za kupanje na plaži i ručak. Povratak u Halkidu. Noćenje.

5. DAN / UTORAK / ATINA & AKROPOLJ /
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do Atine, glavnog grada Grčke. Grad o kome je suvišno davati epitete vječnog grada, jer on to zaista i jeste. Panoramsko razgledanje grada: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma… Odlazak do Akropolja (ulaznica nije uključena, individualni obilazak). Nakon upoznavanja sa glavnim gradom Grčke, polazak na omiljenu plažu atinjana u mjestu Glifada 20 km udaljenu od Atine. Večernji povratak u Halkidu. Noćenje.

6.DAN / SRIJEDA / PLAŽA ALIKES/

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak  na jednu od predivnih plaža u blizini gradića Drosia, plažu Alikes. Uživanje u predivnoj tirkizno plavoj boji mora i mnogobrojnim plažnim barovima.  Večernji povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.DAN / ČETVRTAK / PLAŽA KALAMOS – GRČKO VEČE /
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak na plažu Kalamos beach. Uživanje u predivnoj pješčanoj plaži nedaleko od grada Kimia. Raniji povratak sa plaže i priprema za Grčko veče. Odlazak na Grčko veče. Uživanje u predstavi folklora ovog mediteranskog naroda. Povratak u hotel. Noćenje.

8.DAN / PETAK / “GRČKI SEJŠELI” /
Doručak. Slobodan dan ili fakultativna posjeta vulkanskim ostrvima poznatijim pod nazivom “Grčki Sejšeli” – arhipelaga Lihadonisia. Na izlet se kreće iz jedne od najpoznatijih banja Grčke – Kamene Vourle, odakle obilazimo brodićem idilične pejzaže prelijepog arhipelaga sačinjenog od 15 vulkanskih ostrva, kao i staru brodsku olupinu iz Drugog svjetskog rata. U toku krstarenja susrešćemo se sa porodicom foka, koje svake godine borave na ovom prostoru, ali nemojte se iznenaditi ako se susretnemo i sa nekoliko delfina, što se ovdje veoma često dešava. Prelijepi koralni grebeni iznad kojih ćemo ploviti vidljivi su golim okom kroz kristalno čistu vodu koja okružuje ostrva. Lihadonisia djeluje kao pravi dokaz da je Evia zaista raj na zemlji. U poslepodnevnim satima povratak u Halkidu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9.DAN / SUBOTA / HALKIDA – PODGORICA /
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme do polaska prema Crnoj Gori. U poslepodnevnim časovima sastanak putnika na dogovorenom mjestu i polazak prema Crnoj Gori. Noćna vožnja preko Grčke, Albanije sa usputnim pauzama radi odmora.

10.DAN / NEDELJA / PODGORICA /
Dolazak u Podgoricu ispred hotela “City” Kraj programa!

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusima visoke turističke klase
 • 7 noćenja sa doručkom u hotelu 3* (u Halkidi)
 • Usluge vodiča grupe tokom cijelog boravka
 • Izlet do Eretrije
 • Organizacioni troškovi

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Međunarodno putno osiguranje (može obezbijediti agencija)

– Lokalna taksa u Grčkoj ( plaća se od januara 2018.)

 • Fakultativnih izleti i ulaznice

 Hotel “Paliria” se nalazi u Halkidi pored glavne plaže i nudi pogled na moreuz Evripos. Hotel Paliria nudi salu za doručak i snek bar. Sa balkona prostranih soba se pruža pogled na more. Klasično uređene sobe posjeduju klima-uređaj, TV i mini-bar. Smještajne jedinice sadrže privatni balkon sa pogledom na more i na grad. Ovaj moderan hotel takođe nudi 4 konferencijske sale, kafe i salu za doručak. Bežični internet se može besplatno koristiti u sobama i u zajedničkim prostorijama hotela. Hotel na bookingu ima ocjenu 8,4. Hotel je udaljen 70 km od centra Atine. Ovaj objekat takođe ima jednu od najboljih lokacija u gradu.

POPUSTI ZA DJECU:  0 – 2godine — Besplatno na ležaju sa roditeljima

2 – 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30%, 2. dijete 20% )

OPŠTE NAPOMENE:

 • Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.
 • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 30).
 • Agencijane snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda isleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

MOLIMO PUTNIKE DA PROVJERE DATUM ISTICANJA PASOSA!

Tel. 067 062 888

         067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu