EVIA – ljetovanje

 • Destinacija:
 • Trajanje: 10 dana
 • Polazak: 27/07/2018
 • Dolazak: 06/08/2018
 • Cijena: 249€

EVIA – ljetovanje

CIJENA: 249€

HALKIDA – ATINA –  “GRČKI SEJŠELI”

(PREVOZ, SMJEŠTAJ SA DORUČKOM U HOTELU “PALIRIA” 3* U CENTRU HALKIDE, VODIČ )

 

Evia je najveće ostrvo Egejskog mora i drugo po veličini ostrvo u Grčkoj.  Bogato je arheološkim nalazištima, manastirima, tradicionalnim selima i pruža velike mogućnosti za odmor i zabavu. Duge pješčano – šljunkovite plaže, miris mora, čista prozirna voda, borove šume, maslinjaci, plantaže smokvi i pistaća čine ovo ostrvo jedinstvenim i idealnim za odmor svih starosnih dobi. Blizina glavnog grada Atine, turistima omogućava da iz mirne ostrvske atmosfere, za kratko vrijeme dospiju u žagor antičke prestonice. Osim prelijepih plaža, Evia se ponosi i termalnim izvorima. Jedna od najpoznatijih grčkih banja je Edipsos, gdje je voda temparature od 30 do 70 stepeni i izvire iz kamena na obali mora. Prirodni bazenčići sa toplom vodom i prelijepi vodopadi sa stijena u plićaku, prava su meka za starije Grke.

Grad Halkida je najveći i najznačajniji grad ostrva Evia u kome živi više od 8.000 stanovnika. Jedan je od važnijih gradova Grčke sjeverno od Atine, a ujedno spada među 5 najvećih gradova na grčkim ostrvima.

 

 1. DAN .27.07 /04.08.2018 PODGORICA Sastanak putnika ispred hotela “Podgorica ” u popodnevnim satima Vožnja kroz Albaniju i Grčku sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti.

 

 1. DAN .PODGORICA -HALKIDIKI Dolazak u Halkidu u podnevnim časovima. Smještaj u hotel. (očekivani ulazak u hotel je oko 14:00 h). Nakon odmora odlazak na plažu. U večernjim časovima odlazak na prvo upoznavanje sa mjestom našeg boravka – Halkidom. Noćenje.

 Related image

 1. DAN / PLAŽA MESOCHORIA LIMNIONA /Doručak. Slobodan dan ili odlazak do južnih plaža na ostrvu. Danas obilazimo jednu od Najljepših plaža na ostrvu Mesochoria Limniona Beach.Nalazi se na jugoistoku ostrva, od Halkide udaljena 60 km. Poslepodnevni povratak u Halkidu. Slobodno vrijeme. Noćenje..

 Image result for PLAŽA MESOCHORIA LIMNIONA

Image result for PLAŽA MESOCHORIA LIMNIONA

 1. DAN / EDIPSOS – PLAŽA AGIOS NIKOLAOS /Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak do Edipsosa, banje sa termomineralnim izvorima. Putovanje preko zivopisnih planinskih predjela. Obilazak Edipsosa u pratnji vodiča. Posjeta termonineralnim izvorima.  Odlazak na jednu od najljepsih plaza na Eviji, Agios Nikolaos.  Slobodnoi vrijeme za kupanje na plaži i ručak. Povratak u Halkidu. Noćenje.
 2. DAN ATINA & AKROPOLJ / Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do Atine, glavnog grada Grčke. Grad o kome je suvišno davati epitete vječnog grada, jer on to zaista i jeste. Panoramsko razgledanje grada: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma… Odlazak do Akropolja (ulaznica nije uključena, individualni obilazak). Nakon upoznavanja sa glavnim gradom Grčke, polazak na omiljenu plažu atinjana u mjestu Glifada 20 km udaljenu od Atine. Večernji povratak u Halkidu. Noćenje.

Related image

 

 1. DAN / PLAŽA ALIKES/ Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak  na jednu od predivnih plaža u blizini gradića Drosia, plažu Alikes. Uživanje u predivnoj tirkizno plavoj boji mora i mnogobrojnim plažnim barovima.  Večernji povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 Related image

 1. DAN / PLAŽA KALAMOS – GRČKO VEČE /Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak na plažu Kalamos beach. Uživanje u predivnoj pješčanoj plaži nedaleko od grada Kimia. Raniji povratak sa plaže .Odlazak na Grčko veče./ uz narodni folklor i zvuke mediteranske muzike . Povratak u hotel. Noćenje.

 Related image

 1. DAN / “GRČKI SEJŠELI” /Doručak. Slobodan dan ili fakultativna posjeta vulkanskim ostrvima poznatijim pod nazivom “Grčki Sejšeli” – arhipelaga Lihadonisia. Na izlet se kreće iz jedne od najpoznatijih banja Grčke – Kamene Vourle, odakle obilazimo brodićem idilične pejzaže prelijepog arhipelaga sačinjenog od 15 vulkanskih ostrva, kao i staru brodsku olupinu iz Drugog svjetskog rata. U toku krstarenja susrešćemo se sa porodicom foka, koje svake godine borave na ovom prostoru, ali nemojte se iznenaditi ako se susretnemo i sa nekoliko delfina, što se ovdje veoma često dešava. Prelijepi koralni grebeni iznad kojih ćemo ploviti vidljivi su golim okom kroz kristalno čistu vodu koja okružuje ostrva. Lihadonisia djeluje kao pravi dokaz da je Evia zaista raj na zemlji. U poslepodnevnim satima povratak u Halkidu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

Related image

 1. DAN / HALKIDA – PODGORICA /Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme do polaska prema Crnoj Gori. U poslepodnevnim časovima sastanak putnika na dogovorenom mjestu i polazak prema Crnoj Gori. Noćna vožnja preko Grčke, Albanije sa usputnim pauzama radi odmora.
 2. DAN /PODGORICA /Dolazak u Podgoricu

 

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusima visoke turističke klase
 • 7 noćenja sa doručkom u hotelu 3* (u Halkidi)
 • Usluge vodiča grupe tokom cijelog boravka
 • Izlet do Eretrije
 • Organizacioni troškovi

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Međunarodno putno osiguranje (može obezbijediti agencija)

– Lokalna taksa u Grčkoj ( plaća se od januara 2018.)

 • Fakultativnih izleti i ulaznice

POPUSTI ZA DJECU:  2 – 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30%, 2. dijete 20%)    

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]