EMILIA ROMAGNA – 10.10.-170 E

  • Destinacija:
  • Trajanje: 6 dana
  • Cijena: 170€

JESEN 2019

EMILIA ROMAGNA

BOLONJA – PARMA – MODENA – SAN MARINO – FERRARA – RIMMINI

6 DANA – AUTOBUS, POLAZAK: 10.10.2019.

CIJENA ARANŽMANA: 170€

1.dan – 10.10.2019. PODGORICA Sastanak putnika u 17:00h na parkingu ispred Hrama. Putovanje autobusom visoke turističke klase preko Hrvatske, Slovenije, sa kratkim pauzama…

2.dan – 11.10. RIMMINI Ulazak u Italiju u jutarnjim časovima i nastavak putovanja preko Trsta, Padove, Ferrare do poznatog ljetovališta Rimini. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i šetnju. Nakon odmora ne propustite priliku da obiđete, istorijski centar grada, koji povezuje antičke spomenike i renesansne zamkove: Avgustov slavoluk iz 27-e godine p.n.e. – najstariji sačuvani rimski slavoluk, lagana šetnja glavnom ulicom Corso d’ Agusto vodi do centralnog gradskog trga Tre Martiri i obližnjeg trga Cavour, sa Starom gradskom kućom i Fontanom della Pigna, obilazak završavamo na Tiberijevom mostukoji je izgradio imperator Tiberije 21-e godine… Noćenje.

3.dan – 12.10. PARMA & MODENA Doručak. U ovom danu očekuje vas fakultativni izlet Parma – Podena. Putovanje do Parme, drugog po veličini i po mnogima jednog od najljepših gradova regije Emilia Romanja. Parma je od druge polovine 18.vijeka bila pod jakim uticajem francuskih Burbona, što je svakako uticalo na razvoj ovoga grada, a naročino na njegovu arhitekturu i društveni život. Grad poznat i kao “dolina hrane”, dom je za neke od najpoznatijih italijanskih prehrambenih proizvoda uključujući Prosciutto di Parma, Mutti pomodoro, Culatello di Zibello… Po dolasku slijedi obilazak grada:  Trg Garibaldi,  Bazilika Santa Maria della Steccata, Palata della Pilotta, Piazza del Duomo i Krstionica, San Giovanni Evangelista… Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju gradom i individualne aktivnosti. Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme i polazak za Modenu, treći po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja. Poslije kraće vožnje, čekuje vas obilazak grada čuvenog po tome što je rodno mjesto poznatog italijanskog tenora Lućijana Pavarotija, kao i Enca Ferarija, čiji su domovi danas pretvoreni u muzej. Obilazak gradskog jezgra – Duomo, jedna od najljepših romaničkih katedrala u Italiji, Piazza Grande, palata Ducalo I Comunale, Torre Ghirlandina, toranj koji je symbol rivalstva Modene i Bolonje. Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Povratak u Rimini u večernjim časovima. Noćenje.

4.dan – 13.10. BOLONJA – SAN MARINO Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet koji započinjemo obilaskom San Marina, najstarije republike na svijetu. Obilazak istorijskog centra: Porta San Francesca, Palazzo dei Capitani (Palata Vlade), Piazza della Liberta (Trg Slobode), Basilica di San Marino i za kraj Tri kule San Marina, koje ponosno stoje na vrhovima brda Monte Titano. Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme i polazak ka Bolonji – sjedište regije Emilia Romagna. Jedan od najzanimljivijih i najrazvijenijih gradova u Italiji, grad kolonada, veličanstvenih palata, duge akademske tradicije (sjedište najstarijeg univerziteta na svijetu 1088.g)…Obilazak grada: Trg Mađore, Fontana Netuno, bazilika San Petronio, tornjevi Asineli i Garizenda… Slobodno vrijeme za individualni obilazak i šetnju gradom. U dogovoreno vrijeme povratak u Rimini. Noćenje.

5.dan – 14.10FERRARA  Doručak. Polazak za Ferraru. Grad za koji i sami Italijani kažu da je jedna od najbolje čuvanih tajna Italije. Smješten je na jednom od ogranaka rijeke Po (di Volano), a gradsko jezgro Ferrare je pod zaštitom UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Centar grada okružuju renesansne gradske zidine duge 9 km. Veliki uticaj na razvoj ovoga grada kao i na samu arhitekturu imala je porodica del’ Este, (vladala od 1208. do 1598.g), čiji su članovi važili za velike ljubitelje umjetnosti, pa su mnoge katedrale i palate koje danas krase Ferraru, upravo zasluga ove porodice.  Obilazak grada Castello Estense, Katedralu svetog Jurja, šetnja pored gradskih palata među kojima se ističe Palazzio dei Diamanti… Nakon obilaska grada slobodno vrijeme. Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme i polazak ka Crnoj Gori.  Noćna vožnja sa kratkim pauzama…

6.dan – 15.10.  PODGORICA Dolazak na parking kod Hrama, kraj programa.

 

  Aranžman će se realizovati uz 45 prijavljenih učesnika putovanja

 

Cijena aranžmana obuhvata :

– prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama

– hotelski smještaj u Riminiju, Hotel  3*  (3 noćenja sa doručkom)

– obilasci prema programu uz turističkog vodiča tokom cijelog putovanja.

– organizacioni i drugi troškovi

 

Cjena aranžmana NE obuhvata :

– fakultativne izlete: Parma – Modena – 25€, Bolonja – Ravena – 20€,

– međunarodno zdravstveno osiguranje – 10€

– lokalnu boraviusnu taksu – ukupno 6€

 

 

Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa! 

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

 

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu