Emilia-Romagna i Veneto

 • Destinacija:
 • Trajanje: 6 dana
 • Cijena: 469€

EmiliaRomagna i Veneto

09.10.2019 – 14.10.2019.

(6 dana, 5 noćenja) – avionom

CIJENA: 469 EUR

 

 

Vodimo Vas na putovanje drevnim putevima Rima, u pokrajinu Emilija Romanja. Ova pokrajina je poznata po svojim brojnim gradovima umjetnosti i čuvenom rimskom pravcu Via Emilia koji je kao uostalom i svi putevi, vodio u Rim. Smješteni ćemo biti u Bolonji, prijestonici pokrajine Emilija Romanja. Nekadašnji grad tornjeva, papski grad, ima neku svoju čudesnu istoriju.

Regija Veneto je jedna od najbogatijih regija u Italiji. Obići ćemo Veneciju i Veronu koji predstavljaju dva najznačajnija grada u regiji.

 

 

 1. dan DUBROVNIK – VENECIJA – VERONA  Sastanak grupe kod Ina pumpe kod Delta City-a. Transfer do aerodroma Ćilipi i let za Veneciju u 12:45h. Po dolasku  u Veneciju  transfer do grada i obilazak: čuveni Most uzdaha i monumentalna Duždeva palata, barokni biser Venecije –  Trg i Crkva Svetog Marka. Kroz lavirint uskih uličica obilazak nastavljamo kroz trgovačku zonu do najstarijeg mosta Ponte Rialto i Kanala Grande, gdje je i danas atmosfera slična kao u doba najveće moći Mletačke Republike. Slobodno vrijeme za šetnju. Polazak za Veronu. Po dolasku u Veronu smještaj u hotel. Noćenje.
 2. dan VERONA – FERRARA – BOLONJA Doručak. Obilazak najvećih znamenitosti grada: Trg Bra, Rimska Arena, El Liston, palata Barbieri, Via Mazzoni, Trg Bilja (Erbe), palata Mafei, Domus Mercatorum, toranj Lamberti, “Berlina”, Stub srama, Trg Sinjorija sa spomenikom Dante Aligijeriju, Julijina kuća sa čuvenim balkonom i statuom. Slobodno vrijeme. Polazak za Ferraru. Ferrara je šesti po veličini grad pokrajine Emilia-Romagna. Poznat je po izuzetno vrijednom i dobro očuvanom istorijskom jezgru, koje je pod zaštitom UNESCO-a. Najvažnija građevina je četvrtasti Zamak porodice d’Este (Castello Estense) s četiri tornja, izgrađen od opeke u samom središtu grada, i okružen kanalom. Posle obilaska transfer do Bolonje, smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan  BOLONJA Doručak.  Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevijekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i ljevičarska reputacija su Bolonji donijeli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan BOLONJA – RIMINI – SAN MARINO Doručak. (Fakultativno) Nakon doručka, vozimo se prema Riminiju. Upoznavanje znamenitosti Riminija: Augustov slavoluk, Katedrala, Palazzo dell’ Arengo, Tiberijev most, Castello Sismondo. Slobodno vrijeme. Popodne posjeta minijaturnoj državi San Marino. Ova državica je smještena na oko 740 metara iznad mora. Sveti Marin (San Marino), klesar s ostrva Raba, osnovao je Republiku davne 301. godine. Kraća šetnja u pratnji vodiča: Gradska vrata i crkva svetog Franje, Piazzetta del Titano, Via Carducci, Piazza della Liberta, Palazzo del Governo. Slobodno vrijeme tokom kojeg preporučujemo posjetu  utvrđenju  Rocche. Povratak u hotel u  večernjim satima. Noćenje.

 1. dan PARMA – MODENA -BOLONJA Doručak. (fakultativno) Kraće putovanje u Parmu. Obilazak središta grada: Piazza del Duomo, Duomo i Battistero, S. Giovanni Evangelista, Teatro Regio, Madonna della Steccata, Universita, Camera del Correggio, Palazzo della Pilotta. Prema mogućnosti: posjeta slavnoj operskoj kući Teatro Regio uz obilazak unutrašnjosti. Slobodno vrijeme u središtu grada. Poslijepodnevni odlazak u Modenu. U gradu smo kojim je porodica d’Este vladala 250 godina nakon što su izgubili grad Ferraru, a koji je poznat po vinu (Lambrusco), hrani (tortellini i zampone), i tradiciji proizvodnje brzih automobila (Ferrari se proizvodi u obližnjem Maranello-u). Obilazak Modene: Torre dell’Orologio, Palazzo Comunale, Piazza Grande, Duomo (remek djelo romaničke arhitekture) i Ghirlandina (88m), Palazzo Ducale. Nakon šetnje središtem grada posjeta posljednjem počivalištu Luciana Pavarotija. Povratak u hotel. Noćenje.
 2. dan BOLONJA- PODGORICA Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i šoping. Transfer do aerodroma i let za Podgoricu u 16:10 h. Slijetanje na podgorički aerodrom je predviđeno u 17:40 h. Kraj programa!

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EUR
Hoteli Usluga  
Hoteli sa 3***  u Bolonji i Veroni Noćenje

sa doručkom

469 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 125 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Organičen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina

POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine ( djeca plaćaju samo avionsku kartu )

2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30% )

 

 

 

U cijenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik –Venecija i Bolonja -Podgorica, prevoz autobusom na pomenutim relacijama,  smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje),  usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja, avio takse. Ručni prtljag do 10 kg.

 

U cijenu putovanja nije uračunato: Kofer do 20 kg ( 54 € ) , fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje (8,30 €), kao ni osiguranje od otkaza putovanja.

 

FAKULTATIVNI  IZLETI:

 

Rimini San Marino ………………………………………………. 45 €

Parma Modena…………………………………………………….. 35 €

 

VAŽNE NAPOMENE:

 

 • Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. . U protivnom, svaka kasnija promena podliježe dodatnoj  naplati od  strane avio-kompanija, a troškove  snose  sami
 • Vremena letova su podložna promj Putnici ce o tačnom vremenu leta biti obavijesteni dva dana prije putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena leta od strane avio-kompanije.

 

OPŠTE NAPOMENE:

 

 • Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.
 • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda isleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

 

 

NAČINI PLAĆANJA:

 

– avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

❗ Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa. ❗

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

 

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu