DRŽAVNI PRAZNICI ATINA – SOLUN – METEORI

 • Destinacija:
 • Trajanje: 6 dana
 • Polazak: 17/05/2018
 • Dolazak: 22/05/2018
 • Cijena: 190€

DRŽAVNI PRAZNICI

ATINA – SOLUN – METEORI

6 DANA – AUTOBUS, POLAZAK: 17.05.2018.

CIJENA ARANŽMANA: 190€

 

ATINA – Malo je gradova na svijetu koji su doprinijeli razvoju naše civilizacije dometima u arhitekturi, demokratiji, filozofiji, umjetnosti, kao Atina. Prijestonica je modernih Olimpijskih igara jer bila je domaćin prvih Kubertenovih igara (1892.g.), ali i igara (2004.g.) kada se grad značajno izgradio i dobio fenomenalne sportske sadržaje. Atina, grad istoimene boginje, centar stare Grčke imperije danas broji 5 miliona stanovnika. Ovaj megalopolis stopio se sa Pirejom i proširio se do Mediterana. Grad ima lijepu klimu sa velikim brojem sunčanih dana i za Novu godinu obično bude najtopliji grad u Evropi. Pripremili smo i sadržajan program sa posjetama Epidaurusu, Mikeni, Akropolju,..

 

1.dan – 17.05.2018. PODGORICA 
Sastanak putnika na parkingu ispred Hrama u 20:00h.  Polazak u 20:15h. Putovanje udobnim autobusom, visoke turističke klase, sa kratkim pauzama za odmor…

2.dan – 18.05. METEORI – ATINA 
U jutarnjim časovima dolazak do veličanstvenog kompleksa  manastira Meteora, sagrađenih na stijenama koje kao da lebde između zemlje i neba, a sam pogled odozdo Vas ostavlja bez daha. Često je slika Meteori naslovna strana Grčke turističke ponude i njihova najveća strakcija. Nakon obilaska manastira Veliki Meteor, posjetićemo radionicu za izradu ikona koja se nalazi u podnožju Meteora. Nastavak putovanja ka Atini. Dolazak u Atinu i smještaj u hotelu Odeon 3* (hotel sa odličnom lokacijom, na trgu Omonia – jedan od tri centralna trga Atine). Slobodno vrijeme za odmor I šetnju gradom. Noćenje.

3.dan 19.05. ATINA 
Doručak. Fakultativni obilazak Argolide, sjevero-istočnog dijela Peloponeza: razgledanje Korintskog kanala,  posjeta Epidaurusa (gdje se obilazi muzej i čuveni, najakustičniji amfiteatar antičke Grčke) i Mikene (gdje su Lavlja vrata – po mnogima najznačajniji kulturno istorijski spomenik na svijetu), Atrejeva riznica.Povratak u Atinu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan-20.05. ATINA 
Doručak. Poludnevni obilazak Atine: Trg Omonija, Trg Sintagma, Parlament, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsjednička palata, Evzoni u tradicionalnoj uniformi, Olimpijski stadion (gdje su odigrane prve moderne-Kubertenove olimpijske igre), Zevsov hram, Hadrijanova kapija,… polazak na Akropolj, najpoznatiji spomenik anticke Grcke, remek djela zlatnog “Perikleovog” doba Atine: Propijeji, Partenon, Erehtijon sa čuvenim karijatidama, Dionisovo pozoriste,… Nastavljamo sa obilaskom grada posjetom novog Olimpijskog kompleksa čiji je autor čuveni španski arhitekta Santjago Kalatrava. Odlazak autobusom do Pireja i obilazak Atinske luke.  Uveče organizovani fakultativni odlazak u grčku tavernu “Neas Rigas” na “Grčko veče”, gdje ćete uživati uz grčku muziku, sirtaki, buzuki, tradicinalnim grčkim folklornim igrama, kao i u hrani Noćenje.

5.dan-02.01.2018. ATINA-SOLUN
Doručak. Polazak za Solun. Na putu ka Solunu kratka pauza kod spomenika posvećenom Spartancima i čuvenom vojskovođi Leonidi, u čast velikoj bitci kod Termopila. Po dolasku u Solun slijedi obilazak grada: Bijela kula, Rotonda, Galerijusov slavoluk, Sveta Sofija, crkva Sv.Dimitrija zaštitnika grada,..Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Crnu Goru, noćna vožnja sa kratkim pauzama…

6.dan – 03.01.2018. 
Dolazak u Podgoricu na parking ispred Hrama, kraj programa.

Meteora monastery, Greece

Cijena aranžmana obuhvata :

 1. prevoz autobisom visoke turističke klase
 2. hotelski smještaj sa doručkom u centru Atine, Hotel Odeon 3* (3 noćenja sa doručkom)
 3. obilasci prema program, turističko vođstvo puta, organizacioni i drugi troškove

Cijena aranžmana NE obuhvata :

 • međunarodno osiguranje 10€,
 • boravišna taksa 5€
 • fakultativne izlete i ulaznice za lokalitete (cijene ulaznica i izleta: Peloponez – 20€, Grčko veče – 30€, Akropolj – 20€, ulaznica za Mikenu – 12€, ulaznica a Epidaurus – 12€, ulaznica za manastir Veliki Meteor – 3€)

 

Tel. 067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu