DRUGAČIJA VOJVODINA – 21. MAJ 2021.

 • Destinacija:
 • Trajanje: 5 dana
 • Polazak: 19/05/2021
 • Dolazak: 23/05/2021
 • Cijena: 119€

DRUGAČIJA VOJVODINA – 21. MAJ

VOJVOĐANSKA SELA – SALAŠI – VINARIJE I TAMBURAŠI

PREVOZ, HOTEL SA DORUČKOM, VODIČ

TERMIN PUTOVANJA: 19.05 – 23.05.2021.
CIJENA ARANŽMANA: 119,00 € PO OSOBI / za prijave do 01.05.

 

Putovanje za Vojvodinu tokom praznika 21. Maja sa turističkom agencijom  iz Podgorice vodi Vas na krajnji sjever Republike Srbije. Obilazimo: Sremske Karlovce, Petrovaradin, Novi Sad, Sombor, “Selo na 7 Dunava”, Temerin, Gospođinice, Žabalj, Čarug, Đurđevo, Irig, salaše, vetrenjače, radionice, destilerije, vinarije, tamburaše…Rezervišite svoje mjesto na vrijeme!

… “To je zemlja bez odjeka.

Tu ništa ne vraća dozive. Popiju ih daljine.

Jata lete u mestu, i mogu se uzabrati.

Sve se priginje zemlji. Sve je nadohvat ruke.

Tu se prostori mere svitanjima i sumracima, a vreme dužinama senki.

Mlečni put je do kolena, kao prosuta slama.

Ne moraš da se penješ: zvezde rastu u žbunju.

Samo se uputiš ravno, pa vrežama od zlata i posle desetak

koraka već hodaš po nebesima” …

Obilazimo: Sremske Karlovce, Petrovaradin, Novi Sad, Sombor, “Selo na 7 Dunava”, Temerin, Gospođinice, Žabalj, Čarug, Đurđevo, Irig, salaše, vetrenjače, radionice, destilerije, vinarije, tamburaše…

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN / 19.05.2021. / PODGORICA – NOVI SAD

Polazak iz Podgorice sa dogovorenog mjesta u večernjim satima udobnim autobusom visoke turističke klase. Noćna vožnja preko Zlatibora, Užica…

2.DAN / 20.05.2021. / NOVI SAD – SREMSKI KARLOVCI – PETROVARADIN

Dolazak u Sremske Karlovce u jutarnjim satima, centar srpskog obrazovanja, duhovnosti i kulture u periodu od seobe Srba sa Kosova do početka XX vijeka. Obilazak najznačajnijih kulturno istorijskih znamenitosti Sremskih Karlovaca (Kapela mira, Saborna crkva, Karlovačka gimnazija, Bogoslovija, česma Četiri lava, Patrijaršijski dvor). Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i doručak. Nastavak putovanja prema Petrovaradinu gdje se obilazi Crkva Sniježne Gospe na Tekijama i Petrovaradinska tvđava simbol Novog Sada. Nastavak putovanja do Novog Sada. Obilazak užeg centra Novog Sada: Trg slobode, katolička Crkva imena Marijinog, gradska kuća, Zmaj Jovina ulica, Dunavska ulica, Vladičanski dvor i Saborna crkva). Smještaj u hotel ( nakon 14:00h ). Slobodno vrijeme. Uveče zajednički odlazak u neki vojvođanski tradicionalni restoran. Noćenje.

3.DAN / 21.05.2021. / PALIĆ – VINARIJA ZVONKO BOGDAN – SOMBOR – BAČKI MONOŠTOR /

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet. Vožnja oko Palićkog jezera koje je zbog svoje geološko-ekološke vrijednosti proglašeno zaštićenim parkom prirode i sadrži 19 vrsta riba te čak 207 vrsta ptica, od kojih se 50-ak nalazi na svjetskom i evropskom popisu ugroženih vrsta. Kao jedno od najvećih i najljepših jezera u Vojvodini, Palićko jezero, sa svojim termalnim vodama, pješčanim plažama i raskošnom „Belle-Époque” arhitekturom, uistinu pruža mnogo, stoga nije ni čudo da je nekad bilo mondeno odredište evropske aristokratije i mnogi drugi bogati uglednici. Slijedi odlazak u Vinariju Zvonko Bogdan koja objedinjuje specifičnost i tradiciju palićkog vinogorja s najsavremenijom francuskom tehnologijom, a nosi ime po poznatom vojvođanskom pjevaču starogradskih pjesama, gospodinu Zvonku Bogdanu. Obilazak vinarije uz vinsku probu. Nastavak putovanja do Sombora. Slijedi upoznavanje sa gradom: Trg Svetog Trojstva, Trg Svetog Đorđa sa velikom pravoslavnom crkvom i spomenikom Lazi Kostiću, Gradska kuća, zgrada Županije, Karmelska crkva Svetog Stjepana Kralja sa samostanom Gospe Karmelske. Potom posjeta zgradi Županije i prilika da se vidi monumentalna slika – ulje na platnu „Bitka kod Sente” koja je sa svojih 40 metara kvadratnih najveća slika u Srbiji. Nakon slobodnog vremena odlazak do vojvođanskog “Sela na 7 Dunava” Bačkog Monoštora – okruženog misterioznim dunavskim rukavcima, kanalima i mirisnim šumama starim preko 300 godina, sačuvane tradicije, zaboravljenih starih zanata i prelijepih nošnji, etno-kuća i specijaliteta od domaćih proizvoda (dimljene marinirane deverike, liker od oraha, lisnata tijesta). Povratak u Novi Sad. Noćenje.

4.DAN / 22.05.2021. / VOJVOĐANSKA SELA /

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet. Putovanje do Temerina. U malenom Temerinu obići ćemo jedan stari dvorac, još jedan dom zaboravljenih, pa možda i ukletih duša… To je dvorac okrutnog mađarskog grofa Sečenjija… saslušaćemo čudesnu priču o njemu, i pokušati da sa gotovo uništene fasade dvorca, i nekadašnjeg dvorskog parka, dokučimo svu raskoš koju je nekada ovo zdanje imalo… Starim, lokalnim, prašnjavim putem odlazimo do sela Gospođinci… Tu, kraj jedne beskrilne vjetrenjače koja pamti protutnjale vjekove, i kada bi mogla da priča, sasvim sigurno bi imala što-šta da nam kaže… E baš, tu, otpočećemo našu priču o nestalom selu Almašu… Možda ga zaista i vidimo! Odlazimo potom do obližnjeg Žablja, jednog sasvim simpatičnog ruralnog mjesta, a opet sjedišta svoje opštine… Ima u njemu duha starih vremena, posebno po starostavnim sokacima… Tu su na malom prostoru dvije crkve, koje nam sve govore o vjekovnoj slozi ovog naroda, jedna pravoslavna i jedna katolička. Tu je i spomenik Majci koja svojim zagrljajem pokušava da zaštiti svoje dijete – spomenik u znak sjećanja na krvavu Raciju mađarskih fašista u Drugom svetskom ratu. Potom, odlazimo u posjetu jednom seoskom domaćinstvu koje se bavi proizvodnjom sira. Obići ćemo njihovu mini farmu, i naravno degustirati njihove sireve, koje možemo i pazariti kod njih, ako nam se dopadnu. Idemo dalje, do lijepog Čuruga, jednog sasvim interesantnog mjesta u kojem ćemo posjetiti radionicu „Bombonica“ koja na tradicionalni način proizvodi svilene bombone. Jedan stari, i gotovo zaboravljeni zanat, a svi se sjetimo ovih bombonica i slatkiša kada posjetimo neki od seoskih vašara… Posjetićemo i divno seoce Đurđevo, i jednu sasvim posebnu destileriju. To je destilerija „Dve golubice“, odnosno originalno „Two doves“ koja proizvodi, zamislite, viski! Upoznaćemo se sa tehnologijom proizvodnje ovog pića koje baš i nije tipično za naše krajeve, ali je nekako tipično za naš inadžijski mentalitet… Nakon toga se vraćemo u Novi Sad, otečestvo učenijeh Serbalja“. Zašto? Zato što se u Novome Sadu nalazi Almaški kraj grada, te eto, da bi naša priča dobila i epilog, posetićemo upravo taj stari i živopisni, Almaški kraj. Tu je divna Almaška crkva, najveća pravoslavna crkva u Novome Sadu sa jednom čudnovatom ikonom Bogorodice koju je radio Uroš Predić. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individuale aktivnosti. Noćenje.

5.DAN / 23.05.2021. NOVI SAD – IRIG – VINARIJA KOVAČEVIĆ – KRUŠEDOL – PODGORICA /

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak ka Irigu. Dolazak u sremski gradić Irig. Danas Irig broji 12.000 stanovnika, različitih nacionalnosti u 12 naseljenih mesta.  Retko koja opština ima toliki turistički potencijal, samim tim želeli smo da je i vi bolje upoznate i otkrite sve čari njene lepote. U okviru opštine Irig, posetioci mogu obići 8 fruškogorskih manastrira, bogatih monumentalnošću, arhitekturom, bogatom riznicom neprocenjive vednosti, zaim nekoliko crkava, brojne kulturno istorijske spomenike, poznata izletišta.  Nakon toga odlazak u vinariju Kovačević. Obilazak vinarije, vinskog podruma. Vinarija Kovačević ima tradiciju gajenja vinove loze, dužu od 100 godina a 2001 godine izgrađena je nova vinarija u koju je ugrađena moderna vinarska oprema i primenjuju se kako savremena tehnologija, tako i tradicionalna metoda proizvodnje vina. Danas se u vinogradima uzgajaju Šardone, Sovinjon, Rajnski rizling, Merlo i Kaberne sovinjon. Nakon obilaska vinarija, odlazak u vinsku kuću Kovačević. Uživanje u predivnom ambijentu uz hranu i vino…Nastavak putovanja prema manastiru Krušedol. Obilazak manastira i slobodno vrijeme u manastirskom kompleksu. Manastir je zadužbina despota Đorđa Brankovića i njegove mati Angeline. Poklonjenje moštima svete Angeline. U manastiru su osim ktitora sahranjeni i kneginja Ljubica Obrenović, kralj Milan Obrenović, srpski patrijarsi Arsenije III Čarnojević i Arsenije IV Jovanović Šakabenta kao i mitropolit Isaija Đaković i vojvoda Stevan Šupljikac. Nakon obilaska manastira polazak prema Crnoj gori sa usputnim pauzama. Dolazak u kasnim večernjim satima…. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA: 119,00 € PO OSOBI

Za prijave do 01.05.2021.

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase;
 • Tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u centru Novog Sada;
 • Obilaske prema programu putovanja;
 • Usluge turističkog vodiča i pratioca grupe.

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove;
 • Fakultativni izlet i ulaznice
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje  sa kovid pokrićem (obezbjeđuje agencija)

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 30 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 10 dana prije putovanja,

NAPOMENA:

Validnost pasoša ili lične karte za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;

Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba. Jednokrevetne sobe se rade na upit.

NAPOMENE:

 • Za ovo putovanje nisu potrebni testovi na koronavirus. U prevozu je obavezno nošenje maske.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.

 

❗ Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa ili licne karte. ❗

📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu