CARSKI ISTANBUL  & DRŽAVNI PRAZNICI 17.05. – 22.05.-145 e

 • Destinacija: ,
 • Trajanje: 6 dana
 • Polazak: 17/05/2018
 • Dolazak: 22/05/2018
 • Cijena: 145€

CARSKI ISTANBUL  & DRŽAVNI PRAZNICI

17.05. – 22.05.

6 dana / 3 noćenja – Cijena već od 145,00 EUR – za prijave do 15.04.

 

ISTANBUL– grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osjećate kao u bilo kojoj svjetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigdje ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

PROGRAM PUTOVANJA:

I DAN 17.05.2018. Podgorica – Istanbul

Polazak autobusa sa parkinga iza Tehničkih fakulteta (pored trim staze) u dogovoreno vrijeme (raniji popodnevni časovi). Upoznavanje sa vodičem, pakovanje i noćna vožnja do Istanbula (preko Albanije, Grčke) uz kraće pauze radi regulisanja graničnih i carinskih formalnosti, odmora i osvježenja.

II DAN 18.05.2018.  Istanbul

Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Zlatni rog, Galata most, centar grada Taksim, dio grada Bešiktaš… Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

III DAN 19.05.2018. Istanbul

Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula: hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, egipatski obelisk, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekada najveća crkva svijeta, Topkapi dvorac – sedište osmanske imperije… Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili individualni odlazak na Kapali čaršiju, trgovački centar sa preko 5000 radnji. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima, mogućnost organizovanja fakultativni odlazak u neki od nacionalnih restorana na večeru, sa organizovanim muzičkim programam – tursko veče. Noćenje.

IV DAN 20.05.2018. Istanbul

Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula…). Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj partijaršiji. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska  Dolmabahče palate. Posjeta poslednjeg sjedišta sultana i obilazak Selmluka. Noćenje.

V DAN 21.05.2018. Istanbul – polazak ka Crnoj Gori 

Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vrijeme za šetnju, šoping. Sastanak putnika oko 16:00h i polazak ka Crnoj Gori. Noćna vožnja preko Grčke, Albanije sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe.

VI DAN 22.05.2018. Podgorica

Dolazak u Podgoricu u popodnevnim časovima. Kraj programa.

HOTEL THE CENTER (ili sličan)

Hotel The Center se nalazi u Istanbulu, na 1,3 km od Kapali Čaršije. Gosti mogu da uživaju u baru na licu mesta. Sve sobe su opremljene flat-screen TV-om, a pojedine sadrže prostor za sedenje. Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo. Dodatne pogodnosti obuhvataju papuče i besplatan toaletni pribor. Besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu. Recepcija radi 24 časa dnevno. Sulejmanova džamija se nalazi na 2,1 km od hotela The Center, dok je Konstantinov stub udaljen 1,6 km od objekta.

Destinacija Fatih je odličan izbor za putnike koje zanimaju  spomenici, arhitektura i istorijski lokaliteti.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima visoke turističke klase na navedenim relacijama
 • Uslugu 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2 +1 sobama u hotelu The Center ili sličnom
 • Panoramsko – pješački obilazak Istanbula u pratnji vodiča
 • Usluge vodiča i pratioca gruope iz agencije
 • Organizacione troškove putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice
 • Međunarodno putno – zdravstveno osiguranje (1 EUR po danu), obezbjeđuje Agencija

NAPOMENE:

 • Minimum za realizaciju ovog programa je 45 prijavljenih putnika. Krajnji rok za otkaz putovanja od strane agencije je do 5 dana pred polazak na putovanje.
 • Tačno vrijeme polaska provjeriti u agenciji 2 dana pred polazak na put
 • Najkasnije 48h od trenutka prijave neophodno je uplatiti avans od 50 EUR kako bi rezervacija bili validna, a ostatak do 7 dana pred polazak na put
 • Crnogorskim državljanima za ovo putovanje neophodan je pasoš (matični broj, kao i broj pasoša je potrebno dostaviti agenciji prilikom prijave na putovanje)
 • Strani državljani su u obavezi da se sami raspitaju o viznom režimu države u koju putujemo
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenjljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

 

Tel. 067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu