CARSKA RUSIJA – ST. PETERBURG  KRAKOV, VILNIUS, VARŠAVA, BEOGRAD

 • Destinacija: , ,
 • Trajanje: 13 dana
 • Polazak: 05/10/2017
 • Dolazak: 17/10/2017
 • Cijena: 349€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]

CARSKA RUSIJA – ST. PETERBURG

 KRAKOV, VILNIUS, VARŠAVA, BEOGRAD

( 05.10. – 17.10.2017. )

Promo cijena od 349,00 EUR za prijave do 01. avgusta !!!

 Prevoz iz Podgorice autobusima visoke turističke klase + 3 noćenja sa doručkom u hotelu  3* u St. Peterburgu + 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Krakovu + 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Varšavi + 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Beogradu + usluge pratioca grupe iz agencije i vodiča za obilaske prema programu

 PROGRAM PUTOVANJA:

I DAN (05.10.2017.) ČETVRTAK PODGORICA – KRAKOV (cca 1220 km)

 Sastanak grupe kod CMC pumpe pored Delta City-a u podnevnim časovima. Pakovanje, upoznavanje sa vodičem i grupom i polazak ka Poljskoj.. Dnevno noćna vožnja sa pauzama za odmor grupe, kao i rješavanje graničnih i carinskih formalnosti…

 II DAN (06.10.2017.)  PETAK   KRAKOV

 Dolazak u Krakov u podnevnim časovima. Obilazak grada u pratnji vodiča: brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – među najvećim u Evropi, crkva Sv. Marije, univerzitet Jagiellonski iz XIV vijeka, Barbakan, Cvetna vrata, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV vijeka…  Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

III DAN (07.10.2017.) SUBOTA  KRAKOV – VILNIUS (cca 750 km)

Doručak. Napuštanje hotela, slobodno vrijeme u Krakovu ili fakultativni izlet do Aušvica (www.auschwitz.org), čuvenog koncetracionog logora iz Drugog svjetskog rata koji se od 1979. nalazi pod zaštitom UNESCO-a… Povratak u Krakov i polazak ka Litvaniji. Noćna vožnja sa pauzama za odmor po potrebi grupe…

 IV DAN (08.10.2017.)   NEDJELJA VILNIUS

Dolazak u Vilnius u popodnevnim časovima i odlazak u obilazak grada. Vilnius je prijestonica i najveći grad Litvanije. Stari dio Vilniusa, jedno od najvećih očuvanih gradskih jezgara u istočnoj Evropi, je danas na spisku svjetske baštine UNESCO. Obilazak: Spomenik tri krsta, Crkva Svete Ane, Katedrala, Stari grad, Predsjednička palata… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

V DAN (09.10.2017.) PONEDJELJAK VILNIUS  – ST PETERBURG (cca 740 km)

Doručak. Napuštanje hotela, slobodno vrijeme u Vilniusu ili fakultativni obilazak atraktivnog ostrva Trakai, na kome se nalazi dvorac iz 14.vijeka, koji je bio jedan od glavnih sjedišta Velikog vojvodstva Litve. Dvorac na ostrvu Trakai je najznačajnija i najpoznatija znamenitost u Litvaniji. Povratak u Vilnius i polazak ka Rusiji.. Noćnja vožnja preko Litvanije, Letonije sa pauzama za odmor po potrebi grupe…

VI DAN (10.10.2017.) UTORAK ST PETERBURG

 Dolazak u St. Peterburg – jedan od najljepših gradova na svijetu, koji broji oko 5 miliona stanovnika. Nalazi se na obali Finskog zaliva i delti rijeke Neve. Kroz grad prolazi 93 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712-1918. god. bio je glavni grad Rusije. St.Peterburg je osnovao 1703. god. ruski car Petar I, a grad je dobio ime po Apostolu Pavlu – zaštitniku grada.

Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica “Aurora”, Smoljni (bez ulaska u objekte). Odlazak i smještaj u hotel. Noćenje.

VII DAN (11.10.2017.) SRIJEDA ST PETERBURG – ERMITAŽ

Doručak. Odlazak na fakultativno razgledanje Ermitaža – najvećeg muzeja na svijetu sa preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada zvanična rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korijene još iz 1764. iz zbirke umjetničkih predmeta carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one sa djelima Mikelandjela, Da Vinčija, Rembranta, Rubensa, Van Goga, Pikasa, Matisa… Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka evropske srednjevjekovne umjetnosti. „Galerija s blagom“ je više od fascinacije a „Rafaelov hodnik“ kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv utisak za sva vremena.

Slobodno poslije podne ili odlazak do pristaništa i polazak na fakultativno krstarenje rijekama i kanalima grada – upoznavanje arhitekture ovog fascinantnog grada iz jednog sasvim drugog ugla. Noćenje.

 VIII DAN (12.10.2017.) ČETVRTAK ST PETERSBURG – PETERHOF – CARSKO SELO

Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof – Ruski Versaj, ljetnju carsku rezidenciju Petra Velikog. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Petersburg. Izlet u Puškin – Carsko Selo – ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 – godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Povratak u St. Petersburg. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 IX DAN (13.10.2017.) PETAK ST PETERSBURG – VARŠAVA (cca 1180 km)

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za šetnju sa vodičem, kupovinu suvenira, još par sati uživanja u St. Petersburgu… Popodnevni polazak ka Varšavi. Noćna vožnja preko Letonije, Litvanije, Poljske… sa pauzama za odmor po potrebi grupe.

X DAN (14.10.2017.) SUBOTA VARŠAVA

Dolazak u Varšavu u popodnevnim časovima. Panoramski obilazak Varšave, a zatim pješački obilazak  starog jezgra grada, koji se nalazi na listi UNESCO svjetske baštine: dvorski Trg sa Kraljevskom palatom i Stub kralja Sigismunda III Vase, Rinek-neobično slikoviti trg sa spomenikom sireni koji je simbol Varšave… Na trgu se nalazi niz tradicionalnih poljskih restorana, kafića i prodavnica. Smještaj u hotel. Noćenje.

 XI DAN (15.10.2017.) NEDJELJA VARŠAVA – BEOGRAD (cca 1170 km)

 Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vrijeme u gradu do polaska za Beograd. Polazak za Beograd u ranijim popodnevnim časovima. Putovanje preko Slovačke, Mađarske.. sa pauzama za odmor po potrebi grupe, kao i rješavanje graničnih I carinskih formalnosti…

XII DAN (16.10.2017.) PONEDJELJAK BEOGRAD

 Dolazak u Beograd u poslijepodnevnim časovima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim časovima mogućnost odlaska u neki od čuvenih restorana na Skadarliji, da se uz zvuke tamburice opustimo i prisjetimo svih lijepih trenutaka na ovom velikom proputovanju kroz Istočnu Evropu… Povratak u hotel. Noćenje.

 XIII DAN (17.10.2017. ) UTORAK BEOGRAD – PODGORICA (cca 440 km)

Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Podogrici. Putovanje preko Zlatibora, Bijelog Polja… sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe kao i rješavanje graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Podgoricu u popodnevnim časovima. Kraj programa.

 CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima najviše turističke klase na navedenim relacijama
 • Uslugu 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Krakovu (Poljska)
 • Uslugu 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Vilniusu (Litvanija)
 • Uslugu 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u St. Petersburgu (Rusija)
 • Uslugu 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Varšavi (Poljska)
 • Uslugu 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Beogradu (Srbija)
 • Obilaske prema programu
 • Usluge vodiča / pratioca grupe iz agencije
 • Organizacione troškove putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete
 • Međunarodno putno – zdravstveno osiguranje – 13 EUR

NAPOMENA: Za ovo putovanje crnogorskim državljanim potreban je pasoš. Podatke (broj lične karte i datum rođenja) je potrebno dostaviti agenciji prilikom prijave.

NAPOMENE:

 • Minimum za realizaciju ovog programa je 45 prijavljenih putnika. Krajnji rok za otkaz putovanja od strane agencije je do 5 dana pred polazak na putovanje.
 • Prilikom prijave neophdono je uplatiti avans od 80 EUR, a ostatak najkasnije do 7 dana pred polazak na putovanje
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenjljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Organizator putovanja je turistička agenicija MONTENEGRO TOURIST SERVICE

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja
Agencije Montenegro Tourist Service

Licenca br. 286

tel. 067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu