BUKUREŠT I TRANSILVANIJA & DOČEK NOVE GODINE 2018 – već od 159,00 EUR za prijave do 05.11. !!!

 • Destinacija:
 • Trajanje: 6 dana
 • Polazak: 29/12/2017
 • Dolazak: 03/01/2018
 • Cijena: 159€

BUKUREŠT I TRANSILVANIJA & DOČEK NOVE GODINE 2018

6 dana / 3 noćenja –

već od 159,00 EUR za prijave do 05.11. !!!

BUKUREŠT – je glavni grad Rumunije i ujedno i njeno glavno političko, kulturno i privredno sjedište, koje se nalazi u jugoistočnom dijelu zemlje. Bukurešt je postao glavni grad Rumunije 1862. godine, a prvi put se pominje u pisanim dokumentima još 1459. godine. Danas u samom gradskom jezgru živi preko dva miliona ljudi, a još toliko žitelja ima u široj gradskoj zoni. Grad je jedna velika i moderna prijestonica, sa ogromnim bulevarima, prostranim ulicama i puno zelenila i cveća, kao i ogromnim građevinama. Većina velelepnih građevina delo su francuskih i italijanskih majstora, a Bukurešt ima epitet „Malog Pariza“.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

I DAN 29.12.2017.

Polazak autobusa sa parkinga iza Tehničkih fakulteta (pored trim staze) u dogovoreno vrijeme. Upoznavanje sa vodičem, pakovanje i noćna vožnja do Bukurešta uz kraće pauze radi regulisanja graničnih i carinskih formalnosti, odmora i osvježenja.

II DAN 30.12.2017.

Dolazak u Bukurešt u prijepodnevnim časovima.. Panoramsko razgledanje grada: Trijumfalna kapija, Palata pravde, Palata Parlamenta, mnoštvo crkava i zgrada koje datiraju iz 19. vijeka… uživamo u čarima grada koga mnogi nazivaju istočni Pariz, zbog pojedinih znamenitosti koji neodovljivo podsjećaju na ”Grad svjetlosti”. Slobodno vrijeme za šetnju najužim centrom grada do 13h i upoznavanjem sa uličicama prepunih barova i kafića…  Smeštaj u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satima žurka dobrodošlice. Noćenje.

III DAN 31.12.2017.

Doručak. Fakultativni izlet Transilvanija. Polazak za Brašov najveći grad Transilvanije. Odmor i šetnja ovim prelijepim gradom sa čuvenim trgom, vijećnicom i “ Crnom crkvom”. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nakon obilaska Brašova, poseta zamku Bran u kome je 1462. bio zatvoren Vlad Cepeš (grof Drakula). Obilazak zamka sa lokalnim vodičem. Zamak je sagrađen u 14. vijeku kao izuzetni fortifikacijski objekat u odbrani od nadiruće turske imperije. Zamak je autentično sačuvan sa zbirkom namještaja i umjetničkih vrjiednosti iz tog perioda. Po završetku obilaska odlazimo da vidimo zamak Peleš, nekadašnjju ljetnju rezidenciju kraljevske porodice. U 19. vijeku je tu kralj Karol I sagradio ovaj čuveni zamak koji svojom ljepotom nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Povratak u hotel. Spremanje za novogodišnju noć. DOČEK NOVE 2018 GODINE !!! Noćenje.

IV DAN 01.01.2018.

Doručak. Nakon odmora od najluđe noći slijedi slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativnog izleta u Konstancu, najveću Rumunsku luku i centar rumunske rivijere, koja se nalazi na obali Crnog mora. Vidjećemo kraljevu džamiju, Ovidejev spomenik, rimske tereme i čuveni Kazino, građen u stilu francuskog baroka, Mamaja plažu poznatu po svom kosmopolitskom duhu na kojoj se leti skupljaju hiljade mladih. Nakon povratka u hotel, odlazak na žurku – reprizu dočeka. Noćenje.

V DAN 02.01.2018.

Nakon budjenja pakujemo stvari, stvaljamo ih u autobus i napuštamo hotel. Mogućnost fakultativna posjete Parlamentu, najvećoj, najskupljoj i najtežoj zgradi Evrope, a drugoj po veličini u svijetu, poslije Pentagona. Za njenu izgradnju bilo je zaduženo skoro 700 arhitekata, a gradjena je za vreme vladavine Nikolaja Čaušeskua. Po završetku razgledanja, slobodno vrijeme za šoping i individualne akivnosti. U popodnevnim časovima polazak ka Crnoj Gori. Noćna vožnja sa pauzama za odmor po potrebi grupe, kao i rješavanje graničnih i carinskih formalnosti…

VI DAN 03.01.2018.

Dolazak u Crnu Goru u popodnevnim časovima. Kraj programa.

 CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima visoke turističke klase na navedenim relacijama
 • Uslugu 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2 +1 sobama u Hello hotelu u Bukureštu
 • Panoramski obilazak i upoznavanje Bukurešta u pratnji vodiča
 • Usluge vodiča i pratioca grupe
 • Organizacione troškove putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice
 • Međunarodno putno – zdravstveno osiguranje (1 EUR po danu), obezbjeđuje Agencija

HOTEL – Hello Hotels 2+* (http://continentalhotels.ro/Hello-Hotels). Hotel je smješten u širem centru grada, u poslovnoj i univerzitetskoj zoni Victoria Square, udaljen samo 5 min. hoda od željezničke stanice Gara de North i 10 min. vožnje od centra grada gradskim prevozom. Pripada lancu hotela Continental i raspolaže sa 1/2 i 1/2 + 1 sobama (bračni krevet 1 pomoćni). Svaka soba posjeduje kupatilo, klimu, kablovsku televiziju. Dodatni kapaciteti hotela: recepcija 24h, kafe, snek-bar, sef (na recepciji), soba za prtljag, besplatan bežični internet, parking. Hotel karakterišu veoma dobra atmosfera, moderno dizajnirane sobe i odličan doručak.

NAPOMENE:

 • Minimum za realizaciju ovog programa je 45 prijavljenih putnika. Krajnji rok za otkaz putovanja od strane agencije je do 5 dana pred polazak na putovanje.
 • Tačno vrijeme polaska provjeriti u agenciji 2 dana pred polazak na put
 • Najkasnije 48h od trenutka prijave neophodno je uplatiti avans od 50 EUR kako bi rezervacija bili validna, a ostatak do 7 dana pred polazak na put
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenjljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Organizator putovanja je turistička agenicija MONTENEGRO TOURIST SERVICE, sa brojem licence 286

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja
Agencije Montenegro Tourist Service

Licenca br. 286

tel. 067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu