BUKUREŠT – 140 EUR

 • Destinacija:
 • Trajanje: 5 dana
 • Cijena: 140€

 

BUKUREŠT

 5  DANA (06.03.-10.03.2020.)

CIJENA: 140 EUR

 

Bukurešt je glavni grad Rumunije i kulturni centar zemlje. Grad bogate istorije, koloritne atmosfere i neobičnih znamenitosti, kao šo su Trijumfalna kapija i jedna od najvećih zgrada Parlamenta na svijetu. A najzanimljiviji je Stari Bukurešt sa uskim ulicicama, crkvama i istorijskim spomenicima.

 

 1. dan PODGORICA – BUKUREŠT Sastanak grupe kod Ina pumpe kod Delta City-a. Vožnja preko Srbije ka Rumuniji…

 

 1. dan BUKUREŠT Po dolasku u Bukurešt kraći panoramski obilazak autobusom glavnog grada Rumunije, Pariza Balkana: Kuća slobodne štampe, Trijumfalni luk, Piatea Victoriei – zgrade vlade, Akademija nauke, potom vožnja duž starog Bulevara pobede (Calea Victoriei )sa predivnim zgradama iz perioda Bell Epoque, Zdanje Ateneum – koncertna dvorana iz XIV vijeka u neoklasicističkom stilu, danas jedan od simbola Bukurešta i sjedište filharmonije, Stara kraljevska palata Karola I i dom srpske kraljice Marije Karađorđević- danas Narodni muzej, statua Karola I- replika Meštrovićeve statue iz 1930 god, hotel Athenee Palace (trenutno luksuzni Hotel Hilton), Trg revolucije gdje je 1989 godine počela pobuna protiv Čaušeskua, Piata Unirii i monumentalna Palata Parlamenta Rumunije, ranije poznata kao Narodna Palata, koju je sagradio komunistički vođa Nikolaje Čaušesku, posle Pentagona, druga po veličini upravna zgrada na svijetu. Transfer do hotela i smještaj. Nastavak razgleda grada pješice po starom dijelu grada gdje se nalaze ostaci kneževskog dvora (Curtea Veche) koji je u XV vijeku sagradio Vlad Tepeš, Stavropolska crkva (Biserica Stavropoleos) koju je podigao grčki monarh u XVIII vijeku i koju odlikuje spoj rumunske i vizantijske arhitekture, prekrasna fasada i vrhunski izrezbaren ulaz sa stubovima; Crkva Sv. Antuna, četvrt Lipscani iz XV vijeka, nekada glamurozna zanatska i stambena četvrt, danas četvrt sa brojnim galerijama, antikvarnicama i kafeima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

 1. dan BUKUREŠT-BRAŠOV– zamak BRAN- BUKUREŠT Doručak. Slobodan dan ili fakultativni cjelodnevni izlet Brašov i zamak Bran. Polazak autobusom prema gradu koji se nalazi u centralnom dijelu Rumunije, na oko 166 km od Bukurešta. Brašov je deo regiona Transilvanije, okružen južnim Karpatima. Grad je podijeljen na stari i novi dio. Stari dio grada su izgradili Sasi, sa trgom smještenim ispod Planine Tampe a drugi novi, industrijski dio sagrađen je u XX vijeku. Stari deo Brašova je jedan od najbolje očuvanih starih gradova Evrope, koga krasi predivna arhitektura i stara utvrđenja. Brašov je grad burne istorije, nastajao pod velikim uticajem njemačkog i austro-ugarskog carstva, kao i nekadašnjeg komunističkog sistema Rumunije. Obilazak grada: Glavni trg, gradska vijećnica i trgovačke kuće iz XVI vijeka, najstarija građevina Brašova, Kuća Hirscher, koja je bila u vlasništvu bogatog trgovca; “Crna crkva” (Biserica Neagra), sagrađena u gotskom i renesansnom  stilu u XIV i XV vijeku na ostacima nekadašnje crkve. Kraća vožnja do zamka Bran u kome je povremeno boravio Vlad Tepeš, Drakula. Izgrađen je na 60 metara visokoj stijeni, s prekrasnim pogledom na cijelu dolinu. Mjesto je poznato u svetskoj literaturi i ujedno je jedna od najvećih misterija Rumunije.

Zamak su napravili od drveta Teutonski vitezovi u XIII vijeku na ulazu u dolinu koju okružuju planine i kojom su trgovci prolazili vjekovima. Ime Bran prvi put se pojavljuje u aktu Ludiga Prvog od Mađarske u XIV vijeku kada je Saksoncima dozvoljeno da izgrade  utvrđenje u gradu Brašovu. U tom periodu prvi put je zamak korišćen za odbranu od napada Otomana. Mnoge vladarske porodice nastanjivale su zamak Bran a svi eksponati u zamku potiču iz perioda vladavine Marije Edinburške. I pored brojnih stanara plave krvi zamak je svjetsku slavu stekao zahvaljujući svom najpoznatijem upravniku grofu Vladu Cepešu poznatijem kao Drakula. Vlad je zbog svoje surovosti prema Turcima, ali i ostalim neprijateljima, dobio ovaj neobičan nadimak. Obilazak zamka i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira.  Povratak u Bukurešt. Noćenje.

4.dan BUKUREŠT Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan za individualni obilazak grada, šetnju, kupovinu suvenira ili odlazak u neki od brojnih bistroa i restorana u ulicama Lipscani i Franceza. Preporučujemo obilazak  Etno Sela Satului, koji se nalazi u okviru parka Herastrau a  pored istoimenog jezera. Muzej na otvorenom predstavlja izložbu oko 300 ruralnih, istorijskih, rumunskih zgrada, poput seoskih kuća i štala, starinskih crkava, kao i kuća sa karakteristikama transilvanijske arhitekture. Moguća šetnja uz jezero u parku Herastrau. Večernji polazak za Podgoricu.

5.dan PODGORICA Dolazak u Podgoricu. Kraj programa!

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EUR
Hoteli Usluga  
Hotel sa 3*** Noćenje

sa doručkom

140 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 90 €

 

 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Organičen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina

POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine ( gratis )

2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 40%,2 dijete 30%)

 

U cijenu putovanja je uračunato: Prevoz autobusom na relaciji Podgorica – Bukurešt – Podgorica, prevoz autobusom na pomenutim relacijama, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu  sa 3* na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje),  usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.

 

U cijenu putovanja nije uračunato: fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje 4,60 EUR, kao ni osiguranje od otkaza putovanja.

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.
 • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 35).
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

 

 

NAČINI PLAĆANJA:

– avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) 

 

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU! Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu