Bolonja- San Marino – Ravena – Parma – Modena – Milano

 • Destinacija:
 • Trajanje: 6 dana
 • Cijena: 439€

 

Bolonja- San Marino – Ravena – Parma – Modena – Milano

01.05.-06.05.2020.

(6 dana, 5 noćenja) – avionom

CIJENA: 439 EUR

 

 1. DAN 05. PODGORICA – BOLONJA Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 16:00 h. Let za Bolonju u 17:40 h. Slijetanje u Bolonju u 19:10 h. Transfer do hotela i smještaj. Šetnja centrom grada. Noćenje.
 2. DAN 02.05. BOLONJA Doručak. Obilazak Bolonje: Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevjekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i ljevičarska reputacija su Bolonji donijeli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Zatim slijedi panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg MađoreSlobodno vrijeme. Noćenje
 3. DAN 03.05. SAN MARINO – RAVENA Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Fakultativni izlet San Marino i Ravena. Vožnja autobusom do REPUBLIKE SAN MARINO. Jedna iz grupe najmanjih i po mnogima najljepša Republika San Marino smještena je u sred bajkovitog pejzaža, na planini Monte Titano odakle se pruža fantastičan pogled na okolne doline i obalu Jadranskog mora. San Marino ima izuzetno očuvan stari grad sa brojnim živopisnim uskim I isprepletanim ulicama u kojima možete uživati u kupovini suvenira, lokalnih proizvoda (likeri, vina, čokolade) i šopingovati po izuzetno povoljnim cij Po dolasku u San Marino obilazak grada: čuvena tvrđava San Marina, Garibaldijev trg, bazilika Sv.Marina, gradska skupština, Narodna palata… Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Polazak za Ravenu u popodnevnim časovima. RAVENA je bila glavni grad Zapadnog rimskog carstva, a u vrijeme zlatnog perioda izgradjen je veliki broj ranohrišćanskih crkvi koje su ukrašavane najlepšim mozaicima ranovizantijske umetnosti. Ravena je grad na Jadranskom moru, važan industrijski I turistički centar Italije. Po dolasku, obilazak grada: bazilika San Frančesko, mauzolej Gale Placidije (nije predviđen grupni ulazak), Danteov grob, bazilika San Vitale (nije predviđen grupni ulazak)… Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u Bolonju. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 4. DAN 04.05. BOLONJA – MODENA- PARMA – MILANO Napuštanje hotela. Polazak ka Milanu  uz obilazak Modene i Parme. Modena je treći po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja. Poznata po proizvodnji balzamiko sirćeta, Modena je, takođe, čuvena i po tome što je rodno mjesto poznatog italijanskog tenora Lućijana Pavarotija, ali i Enca Ferarija, čiji su domovi pretočeni u muzej. Po dolasku, obilazak gradskog jezgra – Duomo, jedna od najljepših romaničkih katedrala u Italiji; Torre Ghirlandina, toranj koji je simbol rivalstva Modene i Bolonje. Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Parmi. Parma je drugi po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja. Područje Parme, poznato i kao “dolina hrane”, je dom za neke od najpoznatijih italijanskih prehrambenih proizvoda uključujući Prosciutto di Parma, Mutti pomodoro, Culatello di Zibello… Po dolasku obilazak centra grada – Trg Garibaldi, romanska katedrala i krstionica iz 11. vijeka, Episkopska palata…Slobodno vrij  Polazak ka Milanu Smještaj u hotel. Noćenje. 
 5. DAN 05.05. MILANO Doručak. Polazak na razgledanje grada: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000 metara kvadratnih i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII vijeka i napravljena je isprva kao Gradska vijećnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima,  koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV vijeka. Obilazak se završava panoramskim razgledanjem utvrđenja porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojem se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo djelo – Pijeta Rondanini. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 6. DAN 06.05. MILANO –PODGORICA Doručak. Slobodno vrijeme i transfer do aerodroma. Let za Podgoricu u 17:20 h. Slijetanje na podgorički aerodrom u 19:05 h. Kraj programa.
CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EUR
Hoteli Usluga  
Hoteli sa 3*** Noćenje

sa doručkom

439 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 95 €

 

 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina.

POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine ( djeca plaćaju samo aerodromske takse )

2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30 % )

  

U cijenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Bolonja i Milano – Podgorica, transfer aerodrom – hotel- aerodrom, transferi busom prema programu, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* na bazi noćenja sa doručkom, usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja, avio takse. Ručni prtljag 10 kg.

U cijenu putovanja nije uračunato: Kofer do 20 kg ( 54 € ) , fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, gradske takse, međunarodno putno osiguranje (8,50 €), kao ni osiguranje od otkaza putovanja.

 

Agencija zadržava pravo zamjene navedenog hotela sličnim hotelom iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

 

FAKULTATIVNI  IZLETI:

San Marino – Ravena………………………………………………. 50 €

 

VAŽNE NAPOMENE:

 • Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. . U protivnom, svaka kasnija promjena podliježe dodatnoj  naplati od  strane avio-kompanija, a troškove  snose  sami

 

 • Vremena letova su podložna promj Putnici ce o tačnom vremenu leta biti obavijesteni dva dana prije putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena leta od strane avio kompanije.


OPŠTE NAPOMENE:

 • Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Pasoš mora da važi najmanje 3 mjeseca nakon povratka sa putovanja.
 • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika. Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično).

 

NAČINI PLAĆANJA:

– avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) 

 

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU! Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu