BOLONJA – 8. MART- grupni aranzman

 • Destinacija:
 • Trajanje: 4 dana
 • Cijena: 289€

 

BOLONJA

06.03-09.03.2020.

(4 dana, 3 noći) – avionom

CIJENA: 289 EUR

 

Bolonja je najstariji i najpoznatiji univerzitetski grad u Evropi. Grad je smješten u srcu Italijanske regije Emilija Romanja, izmedju, u dolini reke Po, Tirenskog i Jadranskog mora, okružen Apeninima. Bolonju zovu La Dota – pametna (zbog svog univerzitetskog značaja, La Grossa – veika / debela ( zbog svoje kuhinje i poznatog ragua bolonjeze) i La Rosa – crvena (zbog specifične srednjevekovne arhitekture palata obojenih u crvenu boju. Stari dio Bolonje prepoznatljiv je po brojnim tornjevima i natkrivenim šetalištima u vidu arkada duž glavnih ulica, a posebnom ljepotom plijeni najlepša gradska fontana, Neptunova fontana. Na ovom putovanju uživaćete u bogatoj bolonjskoj kuhinji, odličnom siru parmezanu dobrim vinima

 1. DAN 06.03. PODGORICA – BOLONJA
  Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 16:00 h. Let za Bolonju u 17:40 h. Slijetanje u Bolonju u 19:10 h. Transfer do hotela i smještaj. Šetnja centrom grada. Noćenje.
 2. DAN 07.03. BOLONJA
  Doručak. Obilazak Bolonje: Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevjekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i ljevičarska reputacija su Bolonji donijeli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Zatim slijedi panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore… Slobodno vrijeme. Noćenje.
 3. DAN 09.03. SAN MARINO – RAVENA
  Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Fakultativni izlet San Marino i Ravena. Vožnja autobusom do REPUBLIKE SAN MARINO. Jedna iz grupe najmanjih i po mnogima najljepša Republika San Marino smještena je u sred bajkovitog pejzaža, na planini Monte Titano odakle se pruža fantastičan pogled na okolne doline i obalu Jadranskog mora. San Marino ima izuzetno očuvan stari grad sa brojnim živopisnim uskim I isprepletanim ulicama u kojima možete uživati u kupovini suvenira, lokalnih proizvoda (likeri, vina, čokolade) i šopingovati po izuzetno povoljnim cijenama. Po dolasku u San Marino obilazak grada: čuvena tvrđava San Marina, Garibaldijev trg, bazilika Sv.Marina, gradska skupština, Narodna palata… Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Polazak za Ravenu u popodnevnim časovima. RAVENA je bila glavni grad Zapadnog rimskog carstva a u vrijeme zlatnog perioda izgradjen je veliki broj ranohrišćanskih crkvi koje su ukrašavane najlepšim mozaicima ranovizantijske umetnosti. Ravena je grad na Jadranskom moru, važan industrijski i turistički centar Italije. Po dolasku, obilazak grada: bazilika San Frančesko, mauzolej Gale Placidije (nije predviđen grupni ulazak), Danteov grob, bazilika San Vitale (nije predviđen grupni ulazak). Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u Bolonju. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 4. DAN 09.03. BOLONJA – PODGORICA
  Doručak. Transfer do aerodroma i let za Podgoricu u 12:00 h. Slijetanje na podgorički aerodrom u 13:30 h. Kraj programa.
CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EUR
Hoteli Usluga
Hotel sa 3***  u Bolonji Noćenje

sa doručkom

289 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 95 €

 

 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina.

POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine ( djeca plaćaju samo aerodromske takse )

2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30 % )

U cijenu putovanja je uračunato:
Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Bolonja – Podgorica, transfer aerodrom – hotel- aerodrom, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* na bazi noćenja sa doručkom u Bolonji,  usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja, avio takse. Ručni prtljag 10 kg.

U cijenu putovanja nije uračunato:
Kofer do 20 kg ( 54 € ), fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje (4,60 €), kao ni osiguranje od otkaza putovanja.

Agencija zadržava pravo zamjene navedenog hotela sličnim hotelom iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

FAKULTATIVNI  IZLETI:

San Marino – Ravena……………………………………… 50 €

VAŽNE NAPOMENE:

-Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promjena  podliježe dodatnoj  naplati od  strane avio-kompanija, a troškove  snose  sami  putnici.

-Vremena letova su podložna promjenama. Putnici ce o tačnom vremenu leta biti obavijesteni dva dana prije putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena  leta od strane avio kompanije.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Pasoš mora da važi najmanje 3 mjeseca nakon povratka sa putovanja.
 • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika. Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično)

NAČINI PLAĆANJA:

– avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU! Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu