BARSELONA-VALENSIJA-MADRID

 • Destinacija:
 • Trajanje: 8 dana
 • Cijena: 769€

 

BARSELONA-VALENSIJA-MADRID

16.04-23.04.2020.

8 dana (7 noćenja) – avionom 

CIJENA: 769 EUR

 

Španija je izuzetno raznolika zemlja i prepuna iznenađenja! Ona nije samo turistička destinacija u kojoj se treba boriti za “mjesto pod suncem” na nekoj od prepunih plaža, piti sangriju, gledati borbu bikova i flamenco. Ona nudi mnogo više. U njoj se kriju brojni kulturno-istorijski spomenici, neprocjenljiva ostavština Rimljana i Mavara, brojni srednjovjekovni gradovi i zamkovi, područja nevjerovatne prirodne ljepote i velika raznolikost. Raznolikost Španije ogleda se u činjenici da se od sjevera do juga ne razlikuju samo klima i krajolik, već i ljudi, neki običaji i jezik kojim govore.

 

Program putovanja:

 1. dan PODGORICA –-BARSELONA Sastanak putnika na šalteru Fly-Montenegro u 19:00h. Let za Barselonu u 20:50 h. Slijetanje u Barselonu u 23:20 h. Transfer do hotela. Noćenje.
 2. dan BARSELONA Doručak. Panoramsko razgledanje grada: Plaza Espanya, brdo Montjuic-na kojem se nalazi Olimpijski prsten, Olimpijski stadion, vidikovac Mirador, Sagrada Familia – arhitekta Fransesk de Paula del Viljar je počeo gradnju 1882. godine. Nakon njegove smrti radove je nastavio Antonio Gaudi, tada mladi arhitekta. Sve prvobitne planove je promijenio. Posvetio je čak 40 godina svog života tom projektu i nije ga završio. Fakultativna posjeta stadionu Camp Nou. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 3. dan BARSELONA-SIĐES-TARAGONA-VALENSIJA (oko 360 km) Doručak. Vožnja do slikovitog gradića Siđes, oko 35 km od Barselone, na Kosta Doradi, poznatom po više od 300 sunčanih dana u godini. Minijaturna “Ibica” poznata je i po filmskom festivalu i karnevalima, plažama i istorijskim znamenitostima. Od XIX vijeka, kada je tu živio katalonski slikar Rusinol, postaje kosmopolitski kulturni i umjetnički centar koji privlači veliki broj posjetilaca. Kratka šetnja i slobodno vrijeme za odmor. Nastavak vožnje do obližnjeg istorijskog grada Taragone, izgrađenog u III vijeku p.n.e. Zbog svog istorijskog i kulturnog značaja grad se nalazi na listi Unesko kulturne baštine. Nekadašnja “Tarraca” je bio prvi rimski grad izvan granica Italije, prestonica Hispanije. Kraća šetnja starim delom grada, šetnja pored amfiteatra Circo Romano, katedrale izgrađene na mjestu Jupiterovog hrama. Šetnja se nastavlja kroz pješačku zonu Rambla Nova, iznad koje se nalazi vidikovac nazvan “Balkon Mediterana”, sa predivnim pogledom na grad. Nastavak vožnje prema Valensiji. Po dolasku u Valensiju smještaj u hotel. Noćenje.
 4. dan VALENSIJA Doručak. Odlazak na obilazak grada autobusom i pješice: Grad umjetnosti i nauke, kompleks savremene arhitekture koji je projektovao čuveni arhitekta Santiago Kalatrava. Vožnja uz kompleks parkova ,,Jardines del Turia’’ podignutih u napuštenom koritu reke Turije i stari most – Ponte das Flores. Odlazak do starog grada u koji se ulazi kroz kapiju Torres de Serranos iz doba epskog junaka El Sida, Generalitat, Real Maestranza de la Caballeria, Katedrala Santa Maria de Valencia, nastala preuređenjem mavarske džamije a gdje se može vidjeti, navodni, putir svetog Grala, prekrasna palata Lonha de la Seda iz XIV vijeka (nekada Berza svile). Šetnja do Plasa de l’ Ajuntament – barokne gradske vijećnice iz XVIII vijeka, pijaca… Povratak u hotel. Slobodno popodne.

Preporučujemo individualni, fakultativni obilazak “ Grada umjetnosti i nauke“, gdje su smješteni Muzej nauke, Palata umjetnosti, Okeanografski muzej. Kompleks od pet velikih građevina čudnih oblika, smještenih u koritu isušene rijeke, djelo je poznatog arhitekte Kalatrave, rođenog u Valensiji. Namena ovog kompleksa je promocija kulture i obrazovanje mlađih generacija. Noćenje.

 1. dan VALENSIJA-KUENKA-MADRID (oko 370 km). Doručak. Vožnja prema zaleđu i regiji Kastilja, do atraktivnog grada Kuenka. Kuenka je grad smješten na stjenovitom uzvišenju, okruženom rijekama Hukar i Uekar. Stari dio grada je poznat po gotsko-normanskoj katedrali iz XIII vijeka, uskim ulicama od kojih su mnoge u formi stepenica. Na obodu starog dijela grada, nagnute nad riječno korito, nalaze se “viseće kuće” sa čijih terasa se pruža zadivljujući pogled na grad i okolnu prirodu. Obilazak Kuenke, grada uklještenog između korita dviju rijeka. Atraktivan položaj grada kao i izuzetno očuvano staro jezgro grada, Unesko je uvrstio na listu svjetske kulturne baštine. Šetnja uskim i strmim ulicama. Panorama jedinstvene katedrale sagrađene u gotsko–normanskom stilu, panorama ”Visećih kuca”, Crkve Angustias i Trga Sv. Migela. Slobodno vrijeme za individualni obilazak grada, fotografisanje.. Nastavak putovanja za Madrid. Po dolasku u Madrid smještaj u hotelu. Noćenje.
 2. dan MADRID Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada Španije autobusom: Španski trg na kome se nalazi visoki bijeli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’; Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim oblim i stepenastim soliterima poređanim sa obije strane ulice koje podsjećaju na njujorške solitere iz 20-tih godina XX vijeka; Kalje Major nekada glavna gradska ulica; Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, zvanični centar grada i mjesto na kome je bila jedna od nekadašnjih pet kapija grada iz XV vijeka; Trg Cibelije; Kružni skver sa fontanom iz XVIII vijeka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII vijeku i posvećena kralju Karlu III. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 3. dan MADRID-TOLEDO- MADRID ( oko 140 km) Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Toledo. Vožnja do Toleda, srcem Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prijestonicu Španije i jedan od najljepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče rijeka Taho. Panorama sa vidikovca na obali rijeke Taho, panorama palate-tvrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najljepši primjer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo), građene tokom tri vijeka, od XIII do XV, sa elementima baroka, neoklasicizma i mudehar stila. Razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna; El Grekovi apostolati i “Skidanje tunike sa Hrista”. Posjeta Crkvi Sv. Tome sa El Grekovim remek delom “Sahrana Grofa od Orgaza”. Noćenje.
 4. dan MADRID-BARSELONA-PODGORICA Doručak. Napuštanje hotela i transfer do aerodroma. Let za Podgoricu u 11:00 h sa presijedanjem u Barseloni. Kraj programa.

 

Agencija zadržava pravo zamjene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA
Hotel Usluga  16.04.-23.04.2020.  
 Hoteli sa  3 *** Noćenje sa doručkom 769 €  
Doplata za jednokrevetnu sobu 135 €  
     

 

Popust za treću odraslu osobu i za dijete od 2 do 11.99 godina (u sobi sa dvije odrasle osobe) je 30 eura.

Dijete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dvije odrasle osobe isto kao i treća odrasla osoba.

Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

U cijenu putovanja je uračunato:

Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Barselona i Madrid – Podgorica (via Barselona ), transferi autobusom  aerodrom – hotel –aerodrom i ostali transferi prema programu, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* na bazi 7 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.

Avio-takse, ručni prtljag 10 kg  dimenzije 55 x 40 x 25.

U cijenu putovanja nije uračunato:

U cijenu nisu uključeni fakultativni izleti i posjete, međunarodno putno osiguranje (8,50 €) , osiguranje od otkaza putovanja, kofer do 20 kg (50 €), gradske takse.

 

Fakultativni izleti:

Stadion Camp Nou  25 €

Toledo – cijena izleta  69 €; cijena za dijete 2-12 god. 45 €

OPŠTE NAPOMENE :

 • Za državljane Republike Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Na ovom putovanju validnost pasoša mora biti važeća 3 mjeseca nakon putovanja
 • Na letovima avio kompanija potrebno je prilikom uplate dostaviti kopiju pasoša .
 • Hrana i piće na letovima se dodatno naplaćuju.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 10).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
 • Fakultativni izleti u Barseloni plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 8 učesnika.
 • Sadržaj pješačkog razgledanja grada , fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično).


NAČINI PLAĆANJA:

– avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU! Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu