BARSELONA – 1. MAJ !

  • Destinacija:
  • Trajanje: 5 dana
  • Polazak: 30/04/2017
  • Dolazak: 04/05/2017
  • Cijena: 499€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]


BARSELONA – 1. MAJ !

30.04. – 04.05.

Cijena 499 €

 

 

Barselona je jedan od onih gradova “za svačiji ukus”, u najpozitivnijem smislu. Prelijepa, kosmopolitska i modernistička, ima toliko toga da ponudi, pa je glavni grad pokrajine Katalonije vjerovatno i zbog toga – turistički najposjećeniji grad u zemlji. Od uličnih svirača i akrobata, jednog od najboljih mjesta za tapas (meze) u Španiji, fenomenalne šarene pijace, Zoo vrta i još zanimljivijeg Akvarijuma, čudesnih muzeja, pa sve do srednjovjekovnog gradskog jezgra i interesantnih zgrada iz perioda umjetničkog pravca modernizma, koje se božanstveno uklapaju u čitavu sliku grada. Prošetajte ulicama grada u koji je svoj originalni pečat utkao Antoni Gaudi. Divite se samo nekim od njegovih remek-djela gdje ćete imati utisak kao da ste zalutali u bajci….

Barcelona Montjuic

30.04.  Transfer od Podgorice do Dubrovnika. Polijetanje sa Dubrovačkog  aerodroma u 15:15  h. Po slijetanju na aerodrom u Barseloni predviđen transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Šetnja centrom grada. Noćenje.

 01.05.  Doručak. Nakon doručka  panoramski razgled grada sa stručnim vodičem : Plaza Espanya, brdo Monjuic-na kojem se nalazi Olimpiski prsten,Olimpijski stadion, vidikovac Mirador, PortOlimpic, Sagrada Familia -arhitekta FranseskdePauladelViljar je počeo gradnju 1882. godine. Nakon njegove smrti je radove nastavio AntonioGaudi, tada mladi arhitekta. Sve prvobitne planove je promijenio. Posvetio je čak 40 godina svog života tom projektu i nije ga završio. , stadion Camp Nou……  Slobodno vrijeme. Noćenje.

02.05.  Doručak. Nakon doručka obilazak Barselone u pratnji stručnog vodiča: Paseo de Gracia, La Pedrera, Casa Batllo, Plaza de Catalunya i staro gradsko jezgro Gotska četvrt–Većinagrađevinautoj četvrtijeizgrađenausrednjemvijeku, aliseunjojmoženaćiinemalibrojgrađevinakojedatirajujoš izvremenaRimljana- Catedrala, zgrada Opštine, Plaza Real ,Columbov spomenik, Boqueria (najljepša i najstarija pijaca u Španiji). Posjeta Akvarijumu.Slobodno  vrijeme za individualne aktivnosti. Predlog za veče Flamenco show. Noćenje .

03.05. Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Tibidabo sa posjetom parku Ciutadela i etno selu “Pueblo Espanol”. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelijep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Cor”. Potom odlazak do parka Ciutadella. Postoji nekoliko statua u parku, a najviše se po svojoj veličini ističu ogromni kameni mamut i metalna mačka. U sjevernom uglu parka nalazi se impozantna fontanBa La Cascada (Kaskada), izgrađena za Univerzalnu izložbu 1888. godine. Baroknu konstrukciju dizajnirao je Žozep Fontsere i prošlo je šest godina do njenog završetka. Arhitekti je asistirao Antonio Gaudi, koji je u to vrijeme još bio student. Potom odlazak do etno sela i posjeta muzeju na otvorenom. Selo je nastalo 30ih godina XX vijeka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. Sadrži zdanja tipična za mnogobrojne španske provincije. Povratak u hotel.Slobodno vrijeme. Noćenje.

04.05.  Doručak. Transfer do aerodroma i let za Dubrovnik u  12:20 h. Po slijetanju na dubrovački aerodrom predviđenje transfer do Podgorice. Kraj programa.

barselona CS26806938

U cijenu je uračunato:

– Transfer autobusom Podgorica – Dubrovnik – Podgorica

– Avio prevoz Dubrovnik – Barselona – Dubrovnik

– 4  noćenja sa doručkom u hotelu  IBIS MERIDIANA  ( doručak – „švedski sto“ )

– Usluga vodiča za razglede po programu

– Aerodromske takse

U cijenu nije uračunato:

– Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja

– Fakultativni izleti, ulaznice…

* Napomena: Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

* Na letovima avio kompanije piće i hrana se naplaćuju

* Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama. Trokrevetne sobe je moguće dobiti na zahtjev ali se ne preporučuju jer uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.

* Smještaj u jednokrevetnoj sobi je moguć uz doplatu od 195 € za cijeli period boravka

* Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata Hipotekarne banke

MINIMUM ZA REALIZACIJU JE 30 PUTNIKA.

 

Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja turističke agencije GRAND

* Licenca Ministarstva Turizma broj 22

T.A. GRAND

tel. 067 062 888

[email protected]

Pratite nas:

Pretraga putovanja

Sve destinacije
Vrste prevoza

Mi na Facebooku

Podijeli ovu ponudu