ATINA, SOLUN I METEORI

 • Destinacija:
 • Trajanje: 5 dana
 • Polazak: 18/10/2018
 • Dolazak: 22/10/2018
 • Cijena: 175€

ATINA

SOLUN, METEORI

Cijena: 175 EUR

ATINA je grad posvećen boginji Atini po kojoj je i dobio ime a koja je vijekovima bila njegova zaštitnica. Ova, danas, višemilionska metropola, od svog postojanja preživjela je uspone i padove kao malo koji megapolis na svjetu. Za istoriju čovječanstva značajna je jer su u njoj postavljene osnove parlamentarne demokratije i slobodnih izbora. Ipak, prva asocijacija pri pomenu Atine je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dvje i po hiljade godina. Grad istorije ali i prestonica dobrog provoda. Atina je uvijek doživljaj. Šarm i folklor, tradicija i gostoljubivost uz ritam Mediterana, učiniće vaš boravak u ovom gradu nezaboravnim…

Program putovanja

18.10.2018. Polazak grupe iz Podgorice, sa parkinga ispred crkve Sv.Djordja pod Goricom u 12h. Vožnja preko Albanije do Tirane. Pauza za oblilazak Tirane. Slobodno vrijeme u Tirani za individualni rucak, razgledanje…nastavak voznje sa usputnim stajanjima radi odmora i granicnih formalnosti

19.10.2018. Dolazak u Atinu u jutarnjim satima. Smještaj u hotel. Kraca pauza. Odlazak u razgledanje grada sa vodičem: Trg Omonia, Trg Sintagma, Atinski Stadion, Parlament ( sa smjenom straže ) , Agora, Akrpolj  sa PartenonomHramom Nike i Hramom Erehtejon…. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za setnju i individualno razgledanje. Noćenje

20.10.2018. Dorucak. Slobodan dan u Atini ili odlazak na fakultativni izlet do luke Pirej, Manastira Pokopija odakle se pruza fascinantni pogled na Korintski kanal.. Nastavak izleta do malog ali jako lijepog grckog gradica Lutraki, a potom do Napfliona, jednog od najljepsih gradova u Grckoj. Turisticki dragulj Grckem smjesten na 120 km od Atine, ima oko 17.000 stanovnika. Gradic kao iz bajke, sa dva mletacka zamka, arhitektonska mjesavina epoha kroz koje je prolazio, kao da je spojio najbolje sto ovu zemlju cini jednom od najprivlacnijih destinacija na svijetu.. Napflio je prva prijestonica poslije oslobadjanja Grka od Turske.. Mala luka, u proslosti od izuzetnog strateskog znacaja, svjedok brojnih pohoda kako osvajaca tako i oslobodilaca, ali i danas u funkciji.. Poslije obilaska s vodicem, slobodno vrijeme do ranih vecernjih sati. Povratak u hotel. Nocenje.

21.10.2018. Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Voznja do jedinstvenih kula manastirkog kompleksa Meteori Po dolasku obilazak Meteora ( Veliki Meteor ). Slobodno vrijeme za fotografisanje, kupovinu suvenira, ručak. Kraca voznja do Soluna. Smjestaj u hotel. Obilazak Soluna i vrijeme u centru za samostalnu setnju i razgledanja. Nocenje.

22.10.2018. Dorucak. Voznja prema Crnoj Gori sa pauzama za odmor i granicne formalnosti. Dolazak u Podgoricu. Kraj aranzmana.

 

U CIJENU JE UKLJUCENO: prevoz turistickim autobusom, 2 nocenja s doruckom hotel 3* u atini, obilazak Atine s lokalnim vodicem, odlazak do Meteora, obilazak Soluna, 1 nocenje s doruckom hotel 3* u Solunu, pratilac puta iz agencije

U CIJENU NIJE UKLJUCENO: individualni troskovi, fakultativni izlet 30 Eur ( nije obavezno ), putno osiguranje ( nije obavezno ali je preporucljivo. Moguce kupiti u agenciji ) Ulaznica za Meteore ( 3 Eur )

NACINI PLACANJA:

 • avans 30% od ukupne cijene aranzmana se uplacuje prilikom rezervacije a ostatak novca na mjesecne rate, s tim da ukupan iznos bude uplacen najkasnije 7 dana pred put
 • kreditom banke na 6, 9, 12 rata
 • plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

NAPOMENE:

 • Ovaj program ce se realizovati na minimum 40 prijavljenih putnika. Moguce je  i realizovati putovanje sa manjim brojem putnika uz odredjenu doplatu, po dogovoru sa putnicima.
 • Za slucaj nedovoljnog broja prijavljenih agencija se obavezuje obavijestiti putnika najkasnije 7 dana pred putovanje i izvrisiti povracaj kompletnog uplacenog iznosa koji je putnik do tad uplatio agenciji ako je uplatio. Ako putnik odustane od putovanja, agencija se rukovodi Opstim Uslovima Putovanja, koje mozete procitati na sajtu ili dobiti u agenciji prilikom prijave za putovanje.
 • Organizator zadrzava pravo izmjene programa u slucaju vise sile u toku puta ( vremenske nepogode, pozari, poplave i sl )
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve svoje saputnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju. U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje  i  konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava zalbe i povracaja novca.
 • Mogucnost rezervacije sjedista – naglasiti agencji na vrijeme. Agencija određuje mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Mjesta za pauze su uglavnom restorani, kafici, pumpe ili slicna pogodna mjesta
 • Maloljetna djeca koja putuju bez roditelja moraju imati ovjerenu pisanu saglasnost oba roditelja. Ako putuju s jednim roditeljem, potrebno je imati ovjerenu pisanu saglasnost drugoga roditelja.
 • Za realizovanje fakultativnog izleta potrebno je da se prijavi najmanje 30 osoba

Organizator fakultativnih izleta je lokalna agencija, i zadrzava se pravo izmjene termina izleta ili rasporeda, a zbog objektivnih okolnosti na koje agencija ne moze uticati a koji spadaju pod ,,visa sila,, ( prekomjerene guzve, redovi, cekanja tokom praznika, zatvorenost objekata koji se posjecuju usled renoviranja, obnove i sl.. )

 

*Putnici su duzni sami provjeriti dokumenta na koja putuju ( licne karte ili pasos ) tj. njihov datum isteka i skladno zemlji u koju putuju da li je pasos vazeci jos tri tj. sest mjeseci po povratku u zemlju posle isteka putovanja.

BROJ MJESTA JE OGRANICEN

 

Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa.

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu