ATINA / NOVA GODINA 2018 – AUTOBUSOM

  • Destinacija:
  • Trajanje: 6 dana
  • Polazak: 29/12/2017
  • Dolazak: 03/01/2018
  • Cijena: 159€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]

NOVA GODINA 2018 – ATINA & METEORI

6 DANA – 159,00 € / PROMO ZA PRIJAVE DO 01. NOVEMBRA

29.12.2017 – 03.01.2018.

(PREVOZ + SMJEŠTAJ + VODIČ)

 

Atina Nova godina 2018. garantuje nezaboravan doček Nove godine u Grčkoj! Atina se često naziva i kolijevka Zapada, mjesto početka čudesne odiseje ljudskog duha prema savremenom dobu. Bogati arheološki lokaliteti od kojih zastaje dah, sudar Istoka i Zapada, sredozemna kultura, čarobna gastronomska ponuda, temperamentni žitelji toliko bliski svojoj folklornoj muzici i plesu. Atina je glavni grad Grčke i prefekture Atikai,  jedan je od najpoznatijih gradova Evrope. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćni grad-država,i poznati obrazovni i filozofski centar. Vodi se kao jedan od najstarijih gradova svijeta, čija se istorija bilježi preko 3400 godina. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici Atini. Danas u gradu živi preko 3.7 miliona stanovnika. Atina se često naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom 5. i 4. vijeka prije Hrista, kao i začetnicom demokratije.

1. DAN / PETAK – 29.12.2017. / PODGORICA – ATINA /

Polazak ispred hotela “City” u poslijepodnevnim satima. Vožnja preko Albanije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi  odmora grupe, noćna vožnja do Atine…

2. DAN / SUBOTA – 30.12.2017. / ATINA /

Dolazak u Atinu u ranim jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: trgovi Omonija i Sintagma, prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, zaustavljanje kod Predsjedničke palate sa prisustvovanjem smjeni počasne straže (Evzoni), odlazak na brdo Filopapos (panorama Akropolja i stare Agore). Dolazak do Akropolja (individualni ulazak ) Posjeta Akropolju počinje monumentalnim ulazom Propilejima, slijede hramovi posvećeni zaštitnici grada – Partenon i hram Atine Nike i na kraju Erehtejon – posvećen bogu Posejdonu. Sa Akropolja se pogled pruža na Dionisijevo pozorište, Herodotov amfiteatar, Agoru, Plaku, Likabetas, cijeli grad, more i luku Pirej. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost odlaska do Plake (boemska četvrt Atine) gdje možete doživjeti kako se Grci provode uz sirtaki i folklor. Noćenje.

3. DAN / NEDELJA – 31.01.2017. / ATINA – SUNION – PIREJ /

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Pireja, najveće grčke luke, uz posjetu marini (antička luka Atine), zapadne obale Atike sa poznatim ljetovalištem Glifadom i Apolonovom obalom, do rta Sunion – sa veličanstvenim ostacima hrama posvećenog bogu mora Posejdonu. Uzvišenje na kom se nalazi hram (nije predvidjen ulazak u hram) je poznato i kao mjesto sa kog se posmatra zalazak sunca nad Egejskim morem, prizor koji je nadahnuo i poznatog romantičara Lorda Bajrona. Slobodno vrijeme. Priprema za doček Nove godine. Uveče odlazak u neku od taverni na doček. Noćenje.

4. DAN / PONEDELJAK – 01.01.2018. / PELOPONEZ /

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni obilazak Peloponeza – za sve koji žele da vide mjesta koja su se smatrala centrima drevne kulture. Razgledanje: Korintskog kanala koji povezuje Egejsko more sa Korintskim zalivom (Jonsko more) i odvaja Peloponez od grčkog kopna i na taj način ga tehnički čini ostrvom; Epidaurusa – najpoznatijeg lječilišta antičkog svijeta, poznatog po starom pozorištu koje oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom. Kao dio Asklepijevog svetilišta od 1988. godine je na UNESCO-vom popisu svijetske kulturne baštine;  Mikene – arheološkog bisera Peloponeza – najstarijeg grada na tlu Evrope gdje i danas stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”. Povratak u Atinu. Noćenje.

5. DAN / UTORAK – 02.01.2018. / ATINA & METEORI /

Doručak. Napuštanje hotela i polazak grupe prema Velikom Meteoru, najstarijem manastiru u ovoj jedinstvenoj grupi pravoslavnih manastira – čudu prirode i ljudske volje u neostvarenom i nesvakidasnjem ambijentu. Obilazak Velikog Meteora. Nakon obilaska, imaćete priliku da posjetite i jedinstvenu radionicu ikona u podnožju manastira. Nakon toga je predvidjen polazak za Crnu Goru. Putovanje preko Albanije sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe.

6. DAN / SRIJEDA – 03.01.2018. / PODGORICA /

Dolazak u Podgoricu u poslijepodnevnim časovima. Kraj programa !

U CIJENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

– Prevoz udobnim autobusom turističke klase na pomenutoj relaciji prema programu

– Usluga tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*** u centru Atine

– Usluga vodiča i pratioca grupe

– Organizacioni toškovi

U CIJENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

– Troškovi ulaznica, individualni troškovi, room service

– Fakultativni izleti

– Putno zdravstveno osiguranje (6,00 €) – obezbjeđuje agencija

NAPOMENE:

– Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

– Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.

– Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

– Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

– Agencija vrši rezervaciju u klubovima i restoranima u toku novogodišnje noći, ali ne vrši raspored.

– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

– Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

– U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.

– Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

– Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.

– Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.

– Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika

– Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata preko CKB, NLB ili ATLAS banke

– U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.

 

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja turističke Agencije GULIVER

* Licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 289.

tel. 067 062 888

         067 860 380 

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu