ATINA & METEORI – NOVA GODINA

  • Destinacija:
  • Trajanje: 6 dana
  • Cijena: 169€

ATINA & METEORI – NOVA GODINA 2020
29.12-03.01.2020
CIJENA: 169 

ZA PRIJAVE DO 20.NOVEMBRA
PREVOZ, HOTEL SA DORUČKOM U CENTRU GRADA, VODIČ

 

Atina, u antička vremena moćni grad-država,a danas najveći i glavni grad Grčke.
Istorija ovog slavnog grada nikada nije prestala da fascinira svijet. Ime je dobila po svojoj zaštitnici, starogrčkoj boginji mudrosti Atini. Često se naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnh doprinosa tokom 5. i 4. veka pre nove ere. Grad su svojim rođenjem i neprocjenjivim doprinosima u razvoju filozofije, književnosti, nauke, proslavili Platon, Aristotel, Sokrat, Perikle, Sofokle …
Danas je Atina moderan i dinamičan kosmopolitski grad u kom se prepliću istorija i savremeni životni tokovi. Gostoprimstvo je tradicija a dobra zabava se podrazumijeva, bilo da ste u lokalnoj taverni ili u nekom od brojnih restorana, uz čuveno grčko vino i mediteransku kuhinju.

Program putovanja:
Prvi dan – /NEDELJA /29.12.2019.

Okupljanje putnika kod INA pumpe sa strane tržnog centra DELTA CITY u  18:15. Polazak u 18:30h. Vožnja preko Albanije uz usputne pauze radi odmora i graničnih formalnosti.

Drugi dan –/ PONEDELJAK/ 30.12.2019.
Dolazak u Kalambaku u ranim jutarnjim časovima. Obilazak Velikog Meteora, najstarijeg manastira u ovoj jedinstvenoj grupi pravoslavnih manastira – čudu prirode i ljudske volje u neostvarenom i nesvakidašnjem ambijentu. Slobodno vrijeme. Nakon toga nastavaljamo putovanje do Atine. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Odlazak na prvo upoznavanje grada. Noćenje.

Treći dan –/ UTORAK / 31.12.2019.
DoručakSlobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni obilazak  Peloponeza tj. Argolide – za sve koji žele da vide mjesta koja su s’pravom smatrana centrima drevne kulture. Razgledanje: Korintskog kanala koji povezuje Egejsko more sa Korintskim zalivom (Jonsko more) i odvaja Peloponez od grčkog kopna i na taj način ga tehnički čini ostrvom; Epidaurusa – najpoznatijeg lječilišta antičkog svijeta, poznatog po starom pozorištu koje oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom. Kao dio Asklepijevog svetilišta od 1988. godine je na UNESCO-vom popisu svijetske kulturne baštine;  Mikene – arheološkog bisera Peloponeza – najstarijeg grada na tlu Evrope gdje i danas stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”.  Povratak u Atinu. Priprema za doček Nove godine.Doček Nove Godine!!!

Četvrti dan – / SRIJEDA / 01.01.2020.
Doručak. Panoramsko razgledanje grada: Pirej, najveća grčka luka sa poznatim ljetovalištem Glifadom i Apolonovom obalom, trgovi Omonija i Sintagma, prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, zaustavljanje kod Predsjedničke palate sa prisustvovanjem smjeni počasne straže (Evzoni), odlazak na brdo Filopapos (panorama Akropolja i stare Agore). Dolazak do Akropolja (individualni ulazak ) Posjeta Akropolju počinje monumentalnim ulazom Propilejima, slijede hramovi posvećeni zaštitnici grada – Partenon i hram Atine Nike i na kraju Erehtejon – posvećen bogu Posejdonu. Sa Akropolja se pogled pruža na Dionisijevo pozorište, Herodotov amfiteatar, Agoru, Plaku, Likabetas, cijeli grad, more i luku Pirej. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost odlaska do Plake (boemska četvrt Atine) gdje možete doživjeti kako se Grci provode uz sirtaki i folklor. Noćenje.

Peti dan – / CETVRTAK / 02.01.2020.
Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vrijeme do polaska za Crnu Goru ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do rta Sunion – sa veličanstvenim ostacima hrama posvećenog bogu mora Posejdonu. Uzvišenje na kom se nalazi hram (nije predviđen ulazak u hram) je poznato i kao mjesto sa kog se posmatra zalazak sunca nad Egejskim morem, prizor koji je nadahnuo i poznatog romantičara Lorda Bajrona. Slobodno vrijeme. Nakon toga je predviđen polazak za Crnu Goru. Putovanje preko Albanije sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe.

Šesti dan / PETAK /– 03.01.2020.
Dolazak u Podgoricu . Kraj programa.
CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
– tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u centru
– boravišne takse
– panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča
– troškove organizacije putovanja
– usluge vodiča tokom cijelog putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– individualne troškove
– fakultativne izlete
– obavezno putno zdravstveno osiguranje koje se kupuje u agenciji (10 € Sava osiguranje)
Način plaćanja:
-mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 70 eura, drugu ratu do 5. Decembra,  a zadnju ratu 7 dana prije putovanja

MINIMUM ZA REALIZACIJU JE 45 PUTNIKA.

 

Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena leta od strane avio-kompanije.

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU! Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

 

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu