ATINA & METEORI – NOVA GODINA 2018 –

  • Destinacija:
  • Trajanje: 6 dana
  • Polazak: 29/12/2017
  • Dolazak: 03/01/2018
  • Cijena: 169€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]

ATINA & METEORI – NOVA GODINA 2018
29.12.-03.01.2018
FIRST MINUTE CIJENA: 169 

Atina, u antička vremena moćni grad-država,a danas najveći i glavni grad Grčke.
Istorija ovog slavnog grada nikada nije prestala da fascinira svijet. Ime je dobila po svojoj zaštitnici, starogrčkoj boginji mudrosti Atini. Često se naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnh doprinosa tokom 5. i 4. veka pre nove ere. Grad su svojim rođenjem i neprocjenjivim doprinosima u razvoju filozofije, književnosti, nauke, proslavili Platon, Aristotel, Sokrat, Perikle, Sofokle …
Danas je Atina moderan i dinamičan kosmopolitski grad u kom se prepliću istorija i savremeni životni tokovi. Gostoprimstvo je tradicija a dobra zabava se podrazumijeva, bilo da ste u lokalnoj taverni ili u nekom od brojnih restorana, uz čuveno grčko vino i mediteransku kuhinju.


Program putovanja:
Prvi dan – /Petak /29.12.2017.

Sastanak grupe na parkingu ispred hotela City-a u popodnevnim časovima. Vožnja preko Albanije uz usputne pauze radi odmora i graničnih formalnosti.
 
Drugi dan –/ Subota / 30.12.2017.
Dolazak u Atinu u ranim jutarnjim časovima, smještaj u hotel. Panoramsko razgledanje grada: trgovi Omonija Sintagma, prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, zaustavljanje kod Predsjedničke palate sa prisustvovanjem smjeni počasne straže (Evzoni), odlazak na brdo Filopapos (panorama Akropolja i stare Agore). Posjeta Akropolju počinje monumentalnim ulazom Propilejima, slijede hramovi posvećeni zaštitnici grada – Partenon i hram Atine Nike i na kraju Erehtejon – posvećen bogu Posejdonu. Sa Akropolja se pogled pruža na Dionisijevo pozorište, Herodotov amfiteatar, Agoru, Plaku, Likabetas, cio grad, more i luku Pirej. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 
Treći dan –/ Nedelja / 31.12.2017.
DoručakSlobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni obilazak  Peloponeza tj. Argolide – za sve koji žele da vide mjesta koja su s’pravom smatrana centrima drevne kulture. Razgledanje: Korintskog kanala koji povezuje Egejsko more sa Korintskim zalivom (Jonsko more) i odvaja Peloponez od grčkog kopna i na taj način ga tehnički čini ostrvom; Epidaurusa – najpoznatijeg lječilišta antičkog svijeta, poznatog po starom pozorištu koje oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom. Kao dio Asklepijevog svetilišta od 1988. godine je na UNESCO-vom popisu svijetske kulturne baštine;  Mikene – arheološkog bisera Peloponeza – najstarijeg grada na tlu Evrope gdje i danas stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”.  Povratak u Atinu. Priprema za doček Nove godine.Doček Nove Godine!!!

 

Četvrti dan – / Ponedeljak / 01.01.2018.
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska  Pireja, najveće grčke luke, uz posjetu marini (antička luka Atine), zapadne obale Atike sa poznatim ljetovalištem Glifadom i Apolonovom obalom, do rta Sunion – sa veličanstvenim ostacima hrama posvećenog bogu mora Posejdonu. Uzvišenje na kom se nalazi hram (nije predvidjen ulazak u hram) je poznato i kao mjesto sa kog se posmatra zalazak sunca nad Egejskim morem, prizor koji je nadahnuo i poznatog romantičara Lorda Bajrona. Slobodno vrijeme.U večernjim časovima organizovan fakultativni odlazak na Grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Nocenje.

Peti dan – / Utorak / 02.01.2018.
Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje ka Meteorima, uz kraće zadržavanje kod Termopila sa obilaskom spomenika čuvenom grčkom junaku Leonidi i Spartancima poginulim u bici na tom mjestu. Nastavak putovanja pored Lamije i Trikale do grčkog grada Kalambake, u zapadnoj Tesaliji gdje je smještena grupa pravoslavnih manastira Meteori – poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stijenama, starim nekoliko miliona godina. Meteori su na spisku kulturne baštine UNESCO i smatraju se najvrijednijom grupom  manastira u Grčkoj posle Svete Gore. Posjeta jednom od srednjovjekovnih manastira (Sv. Trojica, Varlam, Veliki Meteor, …). Nastavak voznje prema Podgorici.

Šesti dan / Srijeda /– 03.01.2018.
Dolazak u Podgoricu . Kraj programa.


CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
– tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u centru ( hotel Alassia 3*) ili sličan
– boravišne takse
– panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča
– troškove organizacije putovanja
– usluge vodiča tokom cijelog putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– individualne troškove
– fakultativne izlete
– obavezno putno zdravstveno osiguranje koje se kupuje u agenciji (7 € Sava osiguranje)

Način plaćanja:
-mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 70 eura, drugu ratu do 5. Decembra,  a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod CKB ili Hipotekarne banke
– plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

MINIMUM ZA REALIZACIJU JE 45 PUTNIKA.

Tel.  067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu