*ATINA – METEORI *, NOVA GOD

 • Destinacija:
 • Trajanje: 6 dana
 • Polazak: 29/12/2017
 • Dolazak: 03/01/2018
 • Cijena: 189€

ATINA – METEORI

     29.12.2017. – 03.01.2018.

Cijena:189 e

Atina je glavni grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćna država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici – Atini. Često se naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V vijeka prije nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada i umetničkih djela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primjera klasične grčke umjetnosti i arhitekture.

 

1.dan PODGORICA – ATINA Sastanak grupe na parkingu ispred Delta City-a u popodnevnim č Vožnja preko Albanije uz usputne pauze radi odmora i graničnih formalnosti…
2.dan ATINA Dolazak u Atinu u ranim jutarnjim časovima, smještaj u hotel. Panoramsko razgledanje grada: trgovi Omonija i Sintagma, prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, zaustavljanje kod Predsjedničke palate sa prisustvovanjem smjeni počasne straže (Evzoni), odlazak na brdo Filopapos (panorama Akropolja i stare Agore). Posjeta Akropolju počinje monumentalnim ulazom Propilejima, slijede hramovi posvećeni zaštitnici grada – Partenon i hram Atine Nike i na kraju Erehtejon – posvećen bogu Posejdonu. Sa Akropolja se pogled pruža na Dionisijevo pozorište, Herodotov amfiteatar, Agoru, Plaku, Likabetas, cio grad, more i luku Pirej. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noć
3.dan PELOPONEZ Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni obilazak  Peloponeza Argolide – za sve koji žele da vide mjesta koja su s’pravom smatrana centrima drevne kulture. Razgledanje: Korintskog kanala koji povezuje Egejsko more sa Korintskim zalivom (Jonsko more) i odvaja Peloponez od grčkog kopna i na taj način ga tehnički čini ostrvom; Epidaurusa – najpoznatijeg lječilišta antičkog svijeta, poznatog po starom pozorištu koje oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom. Kao dio Asklepijevog svetilišta od 1988. godine je na UNESCO-vom popisu svijetske kulturne baštine;  Mikene – arheološkog bisera Peloponeza – najstarijeg grada na tlu Evrope gdje i danas stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”.  Povratak u Atinu. Priprema za doček Nove godine.

Doček Nove Godine!!!Noćenje.
4.dan ATINA – PIREJ – SUNION  Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska  Pireja, najveće grčke luke, uz posjetu marini (antička luka Atine), zapadne obale Atike sa poznatim ljetovalištem Glifadom i Apolonovom obalom, do rta Sunion – sa veličanstvenim ostacima hrama posvećenog bogu mora Posejdonu. Uzvišenje na kom se nalazi hram (nije predvidjen ulazak u hram) je poznato i kao mjesto sa kog se posmatra zalazak sunca nad Egejskim morem, prizor koji je nadahnuo i poznatog romantičara Lorda Bajrona. Slobodno vrijeme.U večernjim časovima organizovan fakultativni odlazak na Grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Nocenje.
5.Dan METEORI Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje ka Meteorima, uz kraće zadržavanje kod Termopila sa obilaskom spomenika čuvenom grčkom junaku Leonidi i Spartancima poginulim u bici na tom mjestu. Nastavak putovanja pored Lamije i Trikale do grčkog grada Kalambake, u zapadnoj Tesaliji gdje je smještena grupa pravoslavnih manastira Meteori – poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stijenama, starim nekoliko miliona godina. Meteori su na spisku kulturne baštine UNESCO i smatraju se najvrijednijom grupom  manastira u Grčkoj posle Svete Gore. Posjeta jednom od srednjovjekovnih manastira (Sv. Trojica, Varlam, Veliki Meteor, …). Nastavak voznje prema Podgorici.

6.Dan PODGORICA Dolazak u Podgoricu.Kraj programa !!!

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EUR
Hoteli Usluga
Hotel 3* ili sličan Noćenje

sa doručkom

189 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 90 €

 

 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Organičen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina

POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine

2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30% )

 

U cijenu putovanja je uračunato: Prevoz autobusom na relaciji Podgorica-Atina -Podgorica, smještaj na bazi noćenja sa doručkom u hotelu sa 3** Atinii,usluge vodiča za razglede po programu.

 

U cijenu putovanja nije uračunato: fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje (4,60 €), a ni osiguranje od otkaza putovanja.

Agencija zadržava pravo zamjene navedenog hotela sličnim hotelom iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.
 • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 35).
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Tel. 067 062 888

067 860 380

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu