ATINA I METEORI – NOVA GODINA 2020.

 • Destinacija:
 • Trajanje: 6 dana
 • Cijena: 169€

 

ATINA I METEORI – NOVA GODINA 2020.
CIJENA ARANŽMANA: 169,00 € / ZA PRIJAVE DO 20.NOVEMBRA ILI POPUNJAVANJA SLOBODNIH PROMOTIVNIH MJESTA

TERMIN PUTOVANJA: 6 dana / 29.12.2019 – 03.01.2020.


Atina Nova godina 2020. garantuje nezaboravan doček Nove godine u Grčkoj! Atina se često naziva i kolijevka Zapada, mjesto početka čudesne odiseje ljudskog duha prema savremenom dobu.

Bogati arheološki lokaliteti od kojih zastaje dah, sudar Istoka i Zapada, sredozemna kultura, čarobna gastronomska ponuda, temperamentni žitelji toliko bliski svojoj folklornoj muzici i plesu. Atina je glavni grad Grčke i prefekture Atikai,  jedan je od najpoznatijih gradova Evrope.

Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćni grad-država,i poznati obrazovni i filozofski centar. Vodi se kao jedan od najstarijih gradova svijeta, čija se istorija bilježi preko 3400 godina. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici Atini.

Danas u gradu živi preko 3.7 miliona stanovnika. Atina se često naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom 5. i 4. vijeka prije Hrista, kao i začetnicom demokratije.

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN / NEDELJA – 29.12.2019 / PODGORICA – ATINA /

Okupljanje putnika kod INA pumpe sa strane tržnog centra DELTA CITY u popodnevnim satima. Polazak udobnim autobusom visoke turističke klase. Vožnja preko Albanije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi  odmora grupe, noćna vožnja ka Grčkoj.

2. DAN / PONEDELJAK – 30.12.2019 / METEORI – ATINA

Dolazak u Kalambaku u ranim jutarnjim časovima. Obilazak jednog od manastira u ovoj jedinstvenoj grupi pravoslavnih manastira – čudu prirode i ljudske volje u neostvarenom i nesvakidašnjem ambijentu. Slobodno vrijeme. Nakon toga nastavaljamo putovanje do Atine. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Odlazak na prvo upoznavanje grada. Noćenje.

3. DAN / UTORAK – 31.01.2019 / ATINA – PELOPONEZ /

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni obilazak Peloponeza – za sve koji žele da vide mjesta koja su se smatrala centrima drevne kulture. Razgledanje: Korintskog kanala koji povezuje Egejsko more sa Korintskim zalivom (Jonsko more) i odvaja Peloponez od grčkog kopna i na taj način ga tehnički čini ostrvom; Epidaurusa – najpoznatijeg lječilišta antičkog svijeta, poznatog po starom pozorištu koje oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom. Kao dio Asklepijevog svetilišta od 1988. godine je na UNESCO-vom popisu svijetske kulturne baštine;  Mikene – arheološkog bisera Peloponeza – najstarijeg grada na tlu Evrope gdje i danas stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”. Povratak u Atinu. Priprema za doček Nove godine. Uveče odlazak na neki od gradskih trgova ili u neki od klubova na doček. Noćenje.

4. DAN / SRIJEDA – 01.01.2020 / ATINA – SUNION /

Doručak. Prijepodnevni panoramski obilazak grada. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do rta Sunion – sa veličanstvenim ostacima hrama posvećenog bogu mora Posejdonu. Uzvišenje na kom se nalazi hram (nije predviđen ulazak u hram) je poznato i kao mjesto sa kog se posmatra zalazak sunca nad Egejskim morem, prizor koji je nadahnuo i poznatog romantičara Lorda Bajrona. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost odlaska do Plake (boemska četvrt Atine) gdje možete doživjeti kako se Grci provode uz sirtaki i folklor. Noćenje.

5. DAN / ČETVRTAK – 02.01.2020 / ATINA – PODGORICA /

Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vrijeme do polaska za Crnu Goru.  Predlažemo da posjetite Akropolj. Posjeta Akropolju počinje monumentalnim ulazom Propilejima, slijede hramovi posvećeni zaštitnici grada – Partenon i hram Atine Nike i na kraju Erehtejon – posvećen bogu Posejdonu. Sa Akropolja se pogled pruža na Dionisijevo pozorište, Herodotov amfiteatar, Agoru, Plaku, Likabetas, cijeli grad, more i luku Pirej. Nakon toga je predviđen polazak za Crnu Goru. Putovanje preko Albanije sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe.

6. DAN / PETAK – 03.01.2020. / PODGORICA /

Dolazak u Podgoricu. Kraj programa!

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama;

 • Usluga tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u centru Atine

 • Razgledanje prema programu;

 • Usluga vodiča za obilaske po programu;

 • Organizacioni i ostali troškovi.

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Troškovi ulaznica, individualni troškovi, room service;

 • Fakultativni izleti i ulaznice;

 • Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);

 • Lokalana turistička taksa koja se plaća na recepciji hotela.


NAČIN PLAĆANJA:

– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 10 prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

VAŽNA NAPOMENA:

 • Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU! Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!

 • Jednokrevetne sobe se rade na upit

OPŠTE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju.

 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.

 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.

 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama.

 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.

 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika.

 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

Za ulazak u državu članicu EU, državljani Crne Gore su u OBAVEZI da posjeduju pasoš koji važi najmanje tri mjeseca nakon datuma napuštanja teritorije države članice EU! Putnik je dužan provjeriti rok važenja pasoša!

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu