ATINA 12.07.-16.07.2017.-avionom

  • Destinacija:
  • Trajanje: 5 dana
  • Polazak: 12/07/2017
  • Dolazak: 16/07/2017
  • Cijena: 379€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]

ATINA

5 DANA, avionom

12.07.-16.07.2017.

CIJENA ARANŽMANA 379 €

Atina – Kolijevka Zapada, mjesto početka čudesne odiseje ljudskog duha prema savremenom dobu. Bogati arheološki lokaliteti od kojih zastaje dah, sudar Istoka i Zapada, sredozemna kultura, čarobna gastronomska ponuda, temperamentni žitelji toliko bliski svojoj folklornoj muzici i plesu. Atina je glavni grad Grčke i prefekture Atikai,  jedan je od najpoznatijih gradova Evrope. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćni grad-država,i poznati obrazovni i filozofski centar. Vodi se kao jedan od najstarijih gradova svijeta, čija se istorija bilježi preko 3400 godina. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici Atini. Danas u gradu živi preko 3.7 miliona stanovnika. Atina se često naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom 5. i 4. vijeka prije Hrista, kao i začetnicom demokratije.

1.DAN Sastanak putnika na podgoričkom aerodromu u 8:20 h. Let za Atinu  u 10 h..Po slijetanju,predviđen je transfer do hotela i smještaj. Zajednička šetnja po centru grada.Noćenje         

2.DAN Doručak i odlazak grupe u razgledanje grada i to : trg Omonija, trg Sintagma i Parlament, Akademija nauka, Olimpijski stadion, Zevsov hram… Povratak u hotel. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Grčko večeu tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor.  Noćenje.

3.DAN Doručak.Fakultativni  odlazak do Akropolja (Propilej, Partenon, Erehtejon) – simbola Atine, antičkog svetilišta posvećenog boginji Atini. Posjeta Akropolju počinje monumentalnim ulazom Propilejima, slijede hramovi posvećeni zaštitnici grada – Partenon i hram Atine Nike i na kraju Erehtejon – posvećen bogu Posejdonu. Sa Akropolja se pogled pruža na Dionisijevo pozorište, Herodotov amfiteatar, Agoru, Plaku, Likabetas, cio grad, more i luku Pirej.. Nakon toga,obilazak luke Pirej i rta Sunion (Posejdonov hram sagrađen 444. godine p.n.e., jedan od najljepših arheoloških nalazišta sa prelijepim zalaskom sunca). Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN Doručak.Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni obilazak  Peloponeza tj. Argolide – za sve koji žele da vide mjesta koja su s’pravom smatrana centrima drevne kulture. Razgledanje: Korintskog kanala koji povezuje Egejsko more sa Korintskim zalivom (Jonsko more) i odvaja Peloponez od grčkog kopna i na taj način ga tehnički čini ostrvom; Epidaurusa – najpoznatijeg lječilišta antičkog svijeta, poznatog po starom pozorištu koje oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom. Kao dio Asklepijevog svetilišta od 1988. godine je na UNESCO-vom popisu svijetske kulturne baštine;  Mikene – arheološkog bisera Peloponeza – najstarijeg grada na tlu Evrope gdje i danas stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”.  Povratak u Atinu. Noćenje.

5.DAN Doručak..Transfer do aerodroma i let za Podgoricu u 13:05 h. Slijetanje na podgorički aerodrom u 13:40 h. Kraj programa!!!!

 U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO: 

-Usluga četiri  noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*** u Atini

– transferi autobusom od aerodroma do hotela i obratno

– Usluga vodiča i  pratioca grupe

– Organizacioni toškovi

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

-aerodromske takse (70  €)

– Troškovi ulaznica,individualni troškovi,room service,piće i hrana na letovima Aegean  air-a.

MINIMUM ZA REALIZACIJU JE 45 PUTNIKA.

 

Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja turističke agencije GRAND

* Licenca Ministarstva Turizma broj 22

T.A. GRAND

tel. 067 062 888

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu