SICILIJA – NOVA GODINA!!! – avionom

 • Destinacija:
 • Trajanje: 5 dana
 • Polazak: 29/12/2018
 • Dolazak: 02/01/2019
 • Cijena: 485€

SICILIJA – NOVA GODINA!!!

5 dana (4 noćenja) – avionom

(29.12.2018.-02.01.2019.)

Cijena: 485 €

 

  Sicilija je najveće ostrvo Mediterana koje geografski pripada Italiji, ali je u kulturološkom smislu zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je kao mediteranski svijet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasljeđem pa se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog, sicilijanskog baroka. Sicilijanci, ponosni na svoje ostrvo, kažu da Sicilija nema potrebe da se poredi sa drugim mjestima, ona je autentična. Zato se ne kaže da je Sicilija nalik nečemu, već da nešto podseća na Siciliju.

 Program putovanja:

1.dan PODGORICA–DUBROVNIK – KATANIJA
Okupljanje grupe za putovanje za Siciliju kod Ina pumpe kod Delta City-a. Transfer do Ćilipa. Prijava na let, granične i carinske formalnosti. Po dolasku u Kataniju predviđen je transfer do hotela. Smještaj u hotel.  Večernja šetnja najvećim gradom na istočnoj obali Sicilije – Katanijom. Obilazak u pratnji vodiča: Piazza del Duomo, Duomo s kapelom svete Agate, Fontana dell’Elefante, Porta Uzeda i Via Etnea, Piazza dell’Univesita, Castello Ursino, crkve svetog Franje i svetog Nikole. Povratak u hotel. Noćenje.

2 dan SIRACUSA
Doručak. Fakultativni izlet u Siracusu. Obilazak četvrti Ortigia u pratnji vodiča: Ostrvce  najstarija grčka kolonija na Siciliji, Piazza del Duomo, Duomo, Fonte Aretusa, Palazzo Bellomo, Castello Maniace. Slobodno vrijeme. Obilazak Neapolisa u pratnji vodiča: Ara di Ierone II, Anfiteatro Romano, Chiesetta di S. Nicolo, Teatro Greco, Latomia del Paradiso, Orecchio di Dionoso, Grotta dei Cordari. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan TAORMINA
Doručak. Slobodno jutro. Preporučujemo fakultativni odlazak u Taorminu. Na putu za Taorminu predvidjen je fakultativni odlazak na Etnu. Nakon Etne nastavak puta za Taorminu. Grad uz obalu Jonskog mora bogat ostacima grčkih kolonista (čuveno grčko-rimsko pozorište), srednjevjekovnih stanovnika (Palazzo Santo Stefano), gradom koji je inspirisao Ljubavnika Lady Chatterly, a u čijem zaleđu je moćna Etna. Posjeta Duomo S. Nicolo..

Povratak u hotel.Doček Nove godine!!Noćenje.

4.dan PALERMO
Doručak. Fakultativni izlet u Palermo. Odlazak na razgledanje Palerma, glavnog grada Sicilije, na čijim su ulicama vidljivi tragovi burne prošlosti još od vremena Feničana koji su ga osnovali, zatim vladavine Rimskog i Vizantijskog carstva do danas: ulica Vitorio Emanuele, Normanska palata, vidjećete kapelu Palatina i crkvu Sv. Jovana Pustinjaka, zatim crkvu Santa Maria dell’Ammiraglio, trgove “Quattro Canti” i “Pratoria”, pozorišta Garibaldi i Masimo..

Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan KATANIJA –DUBROVNIK – PODGORICA
Doručak.Transfer do aerodroma i let za Dubrovnik u 11:35 h. Po slijetanju na Dubrovački aerodrom predviđen je transfer do Podgorice.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EURIMA
Hotel Usluga  29.12.2018.-02.01.2019.
Hotel Best Western Mediterraneo 3*** Noćenje sa doručkom 485 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 135 €

Popust za treću odraslu osobu i za dijete od 2 do 11.99 godina (u sobi sa dvije odrasle osobe) je 20% eura. Dijete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dvije odrasle osobe isto kao i treća odrasla osoba. • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

U cijenu putovanja je uračunato:

Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik -Katanija – Dubrovnik, transferi autobusom Podgorica – Dubrovnik – Podgorica, kao i  aerodrom-hotel-aerodrom, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja. Kofer do 15 kg ,kao i ručni prtljag  do 7 kg.

U cijenu putovanja nije uračunato:

Avio-takse  u iznosu od 68 €.U cijenu nisu uključeni fakultativni izleti i posjete, međunarodno putno osiguranje (4,60 €) , osiguranje od otkaza putovanja.

Fakultativni izleti:

-Siracusa………………………….. 55 €

– Taormina………………………. 50 €

– Palermo …………………………. 55 €

Hotel Best Western Mediterraneo smješten je u srcu barokne Katanije, na 10 minuta hoda od Ulice Etnea. U sobama su obezbijeđeni besplatan bežični internet i 32-inčni LCD TV sa Sky Gold kanalima.

Sobe imaju enterijer u mediteranskom stilu, uređen u svijetlim bojama. Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo sa kadom ili tuš kabinom. Skoro sve sobe nude lijep balkon.

Doručak se priprema od raznovrsnih svježih i autentičnih lokalnih proizvoda. Prijatno osoblje ovog hotela iz lanca Best Western pruža profesionalnu uslugu.

 • Za državljane Republike Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje..
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Fakultativni izleti u Barseloni plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.
 • Sadržaj pješačkog razgledanja grada , fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično).

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

Molimo putnike da provjere datum isticanja pasoša ❗

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu