ŠVAJCARSKA 17.10.-21.10.2018.-avionom iz Podgorice

 • Destinacija:
 • Trajanje: 5 dana
 • Polazak: 17/10/2018
 • Dolazak: 21/10/2018
 • Cijena: 469€

ŠVAJCARSKA

17.10.-21.10.2018.

(5 dana, 4 noćenja) – avionom

Wizz air-om (poslijepodnevni odlazak, poslijepodnevni povratak)

Cijena: 469 €

 

Švajcarska – prelijepa alpska zemlja, nastala prije osam vjekova slobodnom voljom svojih građana. Uživa reputaciju jedne od najstabilnijih i najbogatijih zemalja svijeta. Švajcarci, nekada odvažni i veoma cijenjeni vojnici – najamnici u mnogobrojnim feudalnim vojskama – poslednji put su ratovali prije više od 160 godina. Od tada su iskazali i svoje druge odlike, i nadaleko se pročuli kao vrhunske zanatlije, sposobni graditelji, vješti trgovci i pouzdani bankari. Živeći na malom prostoru, pripadnici tri velika evropska naroda – Njemci, Francuzi i Italijani – koji su u prošlosti dugo i često bili u sukobu, stvorili su od svoje zajedničke, i ne tako davno siromašne i izolovane domovine, jedinstvenu, uglednu i poštovanu državu koja je postala sveopšti i skoro nedostižni uzor. Oko sedam miliona inostranih turista dolazi svake godine u Švajcarsku, privučeni, prije svega, izuzetnim ljepotama njenih alpskih predjela, besprekorno uređenim turističkim centrima i očaravajućim gradovima.

 

1.dan PODGORICA – MILANO  -CIRIH
Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 16  h. Let za Milano u 17:40 h. Slijetanje na aerodrom u Milanu u 19:35 h.. Polazak za Cirih. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

2.dan CIRIH  
Doručak. Obilazak Ciriha, najvećeg švajcarskog grada sa 1,3 miliona stanovnika. Vožnja najljepšim gradskim četvrtima na obodu Ciriškog jezera, kraj čuvene Politehničke škole (u kojoj je predavao Albert Ajnštajn a diplomirao mladi inženjer Nikola Pašić) i Nacionalnog muzeja Švajcarske. Obilazak pješice gradskog  jezgra Lindenhof, na vrhu brdašca, iznad rijeke Limat, koja ističe iz jezera. Posjeta crkvi Sv. Marije, ukrašene čuvenim vitražima Marka Šagala. Šetnja jednom od najelegantnijih i najskupljih trgovačkih ulica u Evropi, Banhofštrase, sa mnogobrojnim buticima i luksuznim prodavnicama. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan CIRIH – LUCERN – BERN – ŽENEVA  
Doručak. Vožnja do Lucerna, po mnogima, najljepšeg grada Švajcarske. Dolazak u Lucern, poznat po čuvenom Kapelbrike (Kapellbrucke), najstarijem pokrivenom drvenom mostu u Evropi (XIII vijek), koji je dio svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO. Razgledanje stare gradske četvrti na obali jezera, sa kućama bogatih trgovaca na kojima su fasade oslikane u jarkim bojama. Odlazak do spomenika umirućem lavu, podignutom u slavu pripadnika Švajcarske kraljevske garde, koji su pali braneći Luja XVI, avgusta 1792. godine u Parizu u vrijeme Francuske revolucije….

Polazak za Bern. Vožnja dolinom rijeke Eme sa nepreglednim planinskim pašnjacima, oblasti poznatoj po mliječnim proizvodima, posebno po čuvenom siru ementaleru, jednom od najznačajnijih izvoznih artikala Švajcarske. Po dolasku u Bern, posjeta Barengrabenu (staništu medveda) gdje i danas živi nekoliko medvjeda koji su inače zaštitni znak grada i čija se silueta nalazi u grbu kantona Bern. Odlazak do Vrta ruža, vidikovca odakle se pruža izvanredan pogled na švajcarsku prestonicu, koja leži na okuci reke Aare. Šetnja pješačkom zonom kraj zgrade Saveznog parlamenta, katedrale i gradske kule sa čuvenim satnim mehanizmom a zatim trgovačkom ulicom Kramgase sa natkrivenim trotoarima, ispod kojih su mnogobrojne starinske prodavnice sa magacinima iz XVII i XVIII vijeka, danas preuređene u luksuzne butike. Slobodno vrijeme. Polazak za Ženevu. Vožnja kroz kantone Bern, Fribur i Vo, kraj jezera Murten i Volen a zatim kraj Nešatelskog i Ženevskog jezera, na razmeđi Alpa i velike krečnjačke planine Jure. Smještaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan ŽENEVA – LOZANA – MONTRE – DVORAC ŠIJON – MILAN
Doručak. Razgledanje grada. Vožnja kroz kompleks na kome su Palata naroda, Muzej Crvenog krsta i sedišta različitih međunarodnih organizacija. Šetnja centralnim delom grada, preko mosta Monblan do katedrale, gradske vijećnice i impresivnog spomenika velikanima Reforme, podignutom 1917. godine povodom četristogodišnjice od pojave ove ideje i pokreta od univerzalnog značaja čiji su prošlost I razvitak u velikoj mjeri vezani za Ženevu i njene žitelje. Odlazak  za Lozanu, Montre i dvorac Šijon. Vožnja auto – putem duž obala Ženevskog jezera do Lozane, glavnog grada kantona Vo (Vaud) i prijestonice svjetskog sporta u kome je Olimpijski muzej i sjedište Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Po dolasku, panoramsko razgledanje “gornjeg” grada oko katedrale, najlepše građevine u gotskom stilu u Švajcarskoj i “donjeg” grada oko pristaništa i šetališta na obali jezera. Kraći odmor. Odlazak do dvorca Šijon (Chillon), na samoj obali jezera koji je inače poznat po poemi lorda Bajrona “Zatvorenik Šijona” (1816) sa upečatljivim opisom političkih prilika i stradanja zakletog pristalice Reforme, sveštenika Fransoa de Bonivara, koji je tu bio zatočen od 1530. do 1536. godine. Obilazak dvorišta i dvorca sa spoljne strane.

Slobodno vrijeme u Montreu izgrađenog na padinama obraslim raskošnom vegetacijom koji se spuštaju ka Ženevskom jezeru. Grad odiše atmosferom “belle époque” (prvih decenija XX veka), poznat je kao mjesto održavanja regatta, parade i raznovrsnih skupova švajcarskog i francuskog visokog društva a pre svega po svom letnjem televizijsakom i džez festival. Polazak za Milano. Noćenje.

5.dan MILANO – PODGORICA
Doručak. Obilazak Milana sa vodicem prije polaska na aerodrom..Transfer do aerodroma i let za Podgoricu u 15:20 h. Slijetanje na podgoricki aerodrom u 17:10  h. Kraj programa.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EUR
Hoteli Usluga
Hotel sa 3*** Noćenje

sa doručkom

469 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 125 €

Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Organičen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina

POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine ( djeca plaćaju samo aerodromske takse )

2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30% )

U cijenu putovanja je uračunato:
Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Milano – Podgorica, autobuski prevoz na pomenutim relacijama ,  transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom,  smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja, avio takse. Ručni prtljag 10 kg.

U cijenu putovanja nije uračunato:
Kofer do 20 kg ( 54 € ) , fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje (4,60 €), a ni osiguranje od otkaza putovanja.

Agencija zadržava pravo zamjene navedenog hotela sličnim hotelom iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. . U protivnom, svaka kasnija promena podliježe dodatnoj  naplati od  strane avio-kompanija, a troškove  snose  sami
 • Vremena letova su podložna promj Putnici ce o tačnom vremenu leta biti obavijesteni dva dana prije putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena leta od strane avio-kompanije.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.
 • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda isleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa.

 

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu