KORZIKA 01.11-04.11.2018. – avionom

 • Destinacija:
 • Trajanje: 4 dana
 • Polazak: 01/11/2018
 • Dolazak: 04/11/2018
 • Cijena: 565€

Po prvi put iz Crne Gore

KORZIKA

01.11.-04.11.2018.

(4dana, 3 noćenja) – avionom

CIJENA: 565 €

 

Vjerovatno najslavnija ličnost koja je sa ovog magičnog ostrva jeste Napoleon Bonaparta koji je rođen na Korzici, tačnije u gradu Ajaćo. Ovo predivno francusko ostrvo nalazi se na oko 200 kilometara od francuske rivijere i skoro pa u samom centru mediteranskog mora.

Korzika sa njenim nevjerovatnim pejzažima, arhitekturom, nasljeđem, rezervatima, prelijepim plažama i načinom života svojih stanovnika svakom posjetiocu pruža jedinstven osećaj.     Prije nego što je postala dio francuske, grad država Đenova je dominirala Korzikom vjekovima. U sjevernom dijelu ostrva se nalazi grad umjetnosti i istorije, Bastia, a na jugu ostrva mesto Bonifaćo poznato  po najlepšim plažama. Okružen fantastičnim planinskim vijencima nalazi se istorijski grad Ajaćo, grad nasjleđa Napoleona kao i njegovih prestižnih muzeja.

1.dan PODGORICA – BASTIA
Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 05:30 Let za Bastiju u 07:00 h (tehničko slijetanje u Zagrebu). Slijetanje na aerodrom  Bastia predviđeno u 10:50 h. Polazak autobusom na razgled grada u  pratnji lokalnog vodiča . Bastia je glavna luka ostrva i njegov glavni trgovački grad, a posebno je poznat po svojim vinima. Grad umjetnosti i istorije, Bastia je takođe glavni grad Gornje Korzike. Njegov stari grad sačuvao je svoj autentičan aspekt: tipične uske ulice i zgrade iz Terra-Vecchia četvrti; stara slikovita luka, crkva Saint-Jean-Baptiste iz 17. vijeka, atmosfera gradskih kafića i restorana. U blizini stare luke, trg Svetog Nikole ukrašen je palmama i vrlo je užurbano mjesto s terasama za kafiće, posebno tokom nedjeljnog jutra na pijaci. Pijaca, omeđena starim kućama, vrlo je popularna zbog tradicionalnih proizvoda koje je ovdje moguće kupiti. Đenovljanska citadela (Terra-Nova) sagrađena je između 15. i 17. vijeka. Njeni bedemi su dom palate guvernera, bivšeg sjedišta đenovljanskih guvernera, ali i katedrale Sainte-Marie iz 17. vijeka , kao i bratstva Sainte-Croix iz XV. vijeka (kapela Sainte-Croix). Smještaj u hotel. Noćenje

2.dan BASTIA-BONIFACIO
Doručak. (fakultativno) Polazak autobusom iz hotela u pratnji lokalnog vodiča putovanja prema Bonifaciu u 08:30 h. Današnji izlet započinjemo u mjestu Aleria, to je danas važno turističko i kulturno središte na istočnoj obali Korzike. Mjesto je poznato po poljoprivredi zahvaljujući svojoj blagoj klimi i plodnom tlu. Zastupljena je poljoprivreda, zatim arborikultura, vinogradarstvo i hortikultura. Slijedi ručak u Bonifaciju (vino i voda uključeni). Bonifacio se nalazi na pomorskom raskršću između Sardinije i Italije, sa specifičnim geografskim i geološkom karakteristikama. Njegov srednjevjekovni grad, okružen stijenama, izgleda vječno, te čini jedan od najljepših detalja Mediterana.
Bonifacio ima izvanrednu prirodu. Većina teritorija je zaštićena zahvaljujući aktivnom djelovanju dviju organizacija: Prirodni rezervat Bonifacio tjesnaca i Međunarodni morski park. Njegove stijene  su razvrstane na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Slijedi mali kruzing brodom u trajanju od 1 sat (zavisno o vremenskim prilikama). Posljednja stanica na ovom izletu je Porto-Vecchio. Mjesto na kojem su senatori Đenove 1539. predložili Uredu San Giorgio, bogate đenovske banke, da podigne tvrđavu za razvoj i izvoz dobara u svoj grad. Povratak u Bastiju oko 19:30 h. Noćenje.

3.dan BASTIA –REGIJA BALAGNE
(fakultativno) Slijedi vožnja prema Ile Rousse. Ile Rousse je mjesto izgrađeno u zalivu omeđenom stjenovitim malim ostrvima sa sjeverozapadne strane koji su građeni od crvenog kamena porfira po kojem je mjesto dobilo ime, te besprekorno bijelom pješčanom plažom sa južne strane. Ile Rousse se turistima predstavlja u svoj svojoj ljepoti, protežući se zapadno od mora do brda Sémaphore i klanca Fogata. Slijedi pauza za ručak u Ile Rousse. Nakon ručka, put nas dalje vodi u Calvi, mjesto okruženo planinama, s gotovo 5 kilometara dugom bijelom pješčanom plažom, marinom i malim, ali slavnim đenovljanskim zamkom iz 13. vijek S mjesta Notre Dame de la Serra, smještenim visoko iznad grada uživat ćemo u pogledu. Posjetit ćemo i tvrđavu Calvi, jedno od najljepših mjesta na Korzici. Autobusom ćemo se zaustaviti i u malom selu Corbara kako bismo još malo uživali u prelijepim pogledima i vizurama. Povratak u Bastiju u popodnevnim satima. Noćenje.

4.dan BASTIA-PODGORICA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. U 14:45h transfer od hotela do aerodroma. Let za Podgoricu ( sa tehničkim slijetanjem u Zagrebu) u 17:15 h. Slijetanje u Podgoricu u 20 h. Kraj programa.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EUR
Hoteli Usluga
Hotel 3*** u Bastiji Noćenje

sa doručkom

565 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 115 €

 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Organičen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina

POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine ( djeca plaćaju samo aerodromske takse )

2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30% )

U cijenu putovanja je uračunato:
Prevoz avionom na relaciji Podgorica-Bastia – Podgorica, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem, usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.

avio takse. Prtljag do 17 kg i ručni do 6 kg.

U cijenu putovanja nije uračunato:
fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje (4,60 €), a ni osiguranje od otkaza putovanja.

Agencija zadržava pravo zamjene navedenog hotela sličnim hotelom iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

FAKULTATIVNI  IZLETI:

Bonifacio sa uključenim ručkom ……………………….. 95 €

Regija Balagne ………………………………………………………..    55 €

VAŽNE NAPOMENE:

 • Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. . U protivnom, svaka kasnija promena podliježe dodatnoj  naplati od  strane avio-kompanija, a troškove  snose  sami
 • Vremena letova su podložna promj Putnici ce o tačnom vremenu leta biti obavijesteni dva dana prije putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena leta od strane avio-kompanije.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.
 • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda isleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja Agencije

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Molimo putnike da provjere datum isticanja pasosa.

 

📞 067 062 888 i 📞 067 860 380

✉ [email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu