Grupni aranzman – BERLIN 05.04. -08.04.2018. – avionom

 • Destinacija:
 • Trajanje: 4 dana
 • Polazak: 05/04/2018
 • Dolazak: 08/04/2018
 • Cijena: 395€

Tel: 067 062 888
Tel: 067 860 380
E-mail: [email protected]

BERLIN

05.04. -08.04.2018.

(4 dana, 3 noćenja) – avionom

Ryan  air-om (prijepodnevni odlazak, prijepodnevni povratak)

Cijena: 395 eura

 

Ni jedna druga metropola u svijetu nije doživjela tako radikalnu promjenu kao nemački najstariji i najnoviji glavni grad – Berlin (3.5 miliona stanovnika). Posle Londona je drugi najveći grad u EU. Tokom VIII vijeka, dva slovenska plemena su naselila Berlinski region. Oni su osnovali dva naselja (po jedno uz svaku rijeku) i ona su bila glavne naseobine (zaštićene zidinama) sve do XI vijeka. Pretpostavlja se da ime Berlin dolazi od polapske riječi za močvaru. U Berlinu je 1800. godine živjelo 170.000 stanovnika. Grad na obali rijeka Šprej i Hafel, Hitler je izabrao za sjedište nacističke vlade. Rušenje Berlinskog zida 1989. godine donijelo je ogromne promjene samom gradu i načinu života ljudi u njemu…

1.dan PODGORICA – BERLIN
grupe na aerodromu u Podgorici u 08:00 h. Let za Berlin u 09:55 h. Po slijetanju panoramski obilazak grada u pratnji stručnog vodiča Brandenburška kapija, ulica Unter den Linden, na kojoj se nalaze slavni hotel Adlon, brojne ambasade, Humboltov Univezitet, Istorijski muzej i zgrada Opere; Aleksanderplac-centar nekadašnjeg istočnog Berlina, sa čuvenim tornjem, ostaci Berlinskog zida na takozvanoj East Side Gallery, kontrolna tačka prelaza dva dijela grada- Checkpoint Charlie, te Nikolaiviertel-staro i odlično sačuvano gradsko sjedište, sa Gradskom kućom. Nastavak ture vodi nas u zapadni dio grada sa Potsdammer trgom, parkom Tiergarten, srušenom crkvom Kaiser Wilhelm, šoping zonom Kurfurstendam. Uveče mogućnost kolektivnog izlaska u neku od brojnih pivnica na Noćenje.

2.dan BERLIN
. Fakultativni obilazak Muzejskog ostrva, sjedišta Unescovih lokaliteta u gradu, sa Pergamon muzejom, starom nacionalnom galerijom, velikom katedralom Deutscher Dom i obilaskom čuvenog Gendarmen Platza, sa njemačkom i francuskom crkvom, te koncertnom dvoranom. Poslije kraćeg odmora, odlazak do sjedišta nacisticke vladavine gradom i posjeta muzeju Topografija terora, koji oslikava ratne godine u gradu. Slobodno vrijeme u popodnevnim satima se koristi za odlazak u zgradu Rajhstaga i pogled na grad sa čuvenog balkona i kupole, koju je radio Foster. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje

3.dan DREZDEN
Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska do Vidjećete Zwinger palatu, veliki muzej, a nekada sjedište vladara Saksonije, sa Rafaelovim djelima, zatim jedna od najljepših opera na planeti Semper, zatim crkvu Frauenkirche, simbol grada i destrukcije od strane saveznika u II svjetskom ratu, zatim čuveni zid Furstenzug, koji na porcelanu prikazuje sve vladare Saksonije i kao takav je najveći na svijetu. Ostatak dana preporučujemo krstarenje Elbom u starim parobrodima ili šoping. Noćenje.

4.dan BERLIN – PODGORICA
Doručak. Transfer grupe na aerodrom. Let za Podgoricu u 08:05  h sa dolaskom na podgorički aerodrom u 10:10 h.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EUR
Hoteli Usluga
Hotel sa 3*** u Berlinu Noćenje

sa doručkom

345€
Doplata za jednokrevetnu sobu 105 €

 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Organičen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina

POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine ( djeca plaćaju samo aerodromske takse )

2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30% )

U cijenu putovanja je uračunato:
Prevoz avionom na relaciji Podgorica- Berlin – Podgorica, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje),  panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem, usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.

Avio takse. Rucni prtljag ukljucen 10 kg. 

U cijenu putovanja nije uračunato:
Kofer do 20 kg ( 50 € ) , fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje (4,60 €), a ni osiguranje od otkaza putovanja

Agencija zadržava pravo zamjene navedenog hotela sličnim hotelom iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

FAKULTATIVNI  IZLETI:

Drezden……………………………. 50 €

VAŽNE NAPOMENE:

 • Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. . U protivnom, svaka kasnija promena podliježe dodatnoj  naplati od  strane avio-kompanija, a troškove  snose  sami
 • Vremena letova su podložna promj Putnici ce o tačnom vremenu leta biti obavijesteni dva dana prije putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena leta od strane avio-kompanije.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.
 • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda isleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Tel. 067 062 888

[email protected]

Pratite nas:

Pronađi idealno putovanje!

Destinacije
Vrste prevoza

Podijeli ovu ponudu