Ljubitelji sirena od nedavno imaju priliku da upoznaju njihove čari na plivačkoj Akademiji za sirene…

Na čudesnom Boracay ostrvu na dalekim Filipinima brojni turisti ostvaruju snove uživajući na veličanstvenim pjeskovitim plažama, ali je jedna novina ovaj raj na zemlji učinila još zabavnijim. Otvorena je prva na svijetu akademija za sirene. Sve dame vične sanjarenju i skrivenim maštanjima o moćima sirena, mogu pohađati jedinstveni kurs za sirene.

142

Ova akademija je prva ovakve vrste na svijetu i jedino što je potrebno polaznicama jeste želja da nauče da plivaju kao sirene, ali pod uslovom da su već i inače plivači. Škola je osnovana 2012.godine u želji jednog para fitnes trenera, Anamie Saenz i Normetha Pregla, da osmisle neko novo fitnes ludilo na plažama. Nisu ni pretpostavili da će njihova ideja postati pravi hit.

10a

Trener ove škole je profesionalni ronilac i plivač, a svoje učenike podučava  i kako stajati na rukama u vodi, “poslati” poljubac pod vodom te kako izgledati elegantno.

15a

Ono što ih je izdvojilo od svih ostalih fitnes kurseva i časova plivanja, jeste činjenica da su organizovali proizvodnju kupaćih kostima u obliku “repova sirena” – raznobojnih i u svim potrebnim veličinama. Kostimi se lako oblače, lijepo izgledaju i djeluju vrlo atraktivno, a najljepše od svega je da polaznice kurseva na kraju kao poklon dobiju upravo taj “rep”.

042

Suština akdemije za sirene jeste učenje plivanja upravo u pomenutim kupaćim kostimima u obliku repa ribljih peraja. Ova tehnika kretanja kroz vodu razlikuje se od postojećih, ali je najviše slična korišćenju peraja prilikom ronjenja ili snorkinga. Za razliku od kurseva ronjenja, ovi se održavaju na plaži od bijelog pijeska na ostrvima Boracay, a na oduševljenje polaznica i svih najmlađih. Osim kurseva plivanja kao sirena, postoje i oni na kojima se uči upravo ronjenje ili snorking u “sirena stilu”.

06a

Na časovima se najviše vremena posvjećuje tehnici navlačenja kostima, tj. repa, ali i gracioznošću pokreta plivanja u tom kostimu.  Časovi traju 2 sata, koštaju 40 $, a na kraju se uz kostim dobija i set fotografija.

16a