Egzotična, odvojena od surove stvarnosti, oaze mira, ljepote i čuda prirode… ostrva! Fascinatna ostrva najčešća su meta naših snova i maštarija, a dok ne ostvarimo svoje snove, možemo im se bar približiti u slici!

1. Ostrvo Fidži: svoje mjesto pronašlo je u Južnom Tihom okeanu, a čini ga arhipelag od 332 fascinantnih ostrva, od kojih je samo 110 stalno naseljeno. Predivni prizori, plaže koje ostavljaju bez daha, idealna temperatura i koralna ostrva dokle god vam pogled seže definitivno ga zasluženo čine najljepšim ostrvom na svijetu.

ostrvo fidzi2. Ostrvo Maldivi: Prelijepo ostrvo “ugnijezdilo” se u Indijskom okeanu, a sastoji se od 26manjih koralnih ostrva koja se prostiru na oko 90.000 kvadratnih kilometara. Sa bijelim pješčanim plažama okruženim plavim lagunama, gomilom palmi i savršeno prijatnom temperaturom Maldivi su raj za dušu, tijelo i oči, ali i oaza nenadmašnog uživanja.

ost maldivi3. Ostrvo Bora Bora: još jedno ostrvo Francuske Polinezije. Jedno je od najpopularnijih i najčarobnijih luksuznih destinacija, a ono što ga čini nevjerovatnim jeste koralni greben koji ga okružuje, stvarajući tako prirodni prsten oko ostrva. Temperatura je tokom cijele godine u rasponu od 23 do 30 stepeni. 

ost. bora bora

4. Ostrvo Tahiti: najveće ostrvo Francuske Polinezije u južnom Pacifiku, poznato po crnim peščanim plažama. Danas je ovo područje jedno od najpoznatijih ostrva na svijetu, koje zbog multikulturne mješavine obiluje interesantnim običajima, počev od tahićanskog plesa pa nadalje.

ost. tahiti

5. Ostrvo Vizard (Čarobnjačko ostrvo): smješteno u centru Kraterskog jezera u Oregonu ovo ostrvo je divlje, drugačije i usred fascinantnog ambijenta. Može se posjetiti samo u ljetnjim mjesecima.ost. vizard